10 beste ryokan van Japan

Japan is niet alleen een reisbestemming, het is een ervaring. Zo denken wij er tenminste over hier bij Ervaar Japan. Je moet alleen wel een klein beetje zoeken om het meeste uit je ervaring te halen.

Wellicht is de hotel keuze niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een unieke ervaring. Per slot van rekening breng je daar het grootste gedeelte van je tijd door met je ogen dicht, of in ieder geval met het licht uit. Tot…

Een ryokan is een Japanse herberg. Je slaapt er op een futon uitgespreid op een vloer van tatamimatten. Bovendien krijg je er vaak een heerlijke Japanse maaltijd geserveerd variërend van 5 tot 11 gangen. Daarnaast kun je in een ryokan meestal genieten van een bad in een warm water bron, een onsen en soms een prachtige omgeving.

Ryokan zijn er in alle vormen en maten, van basic tot extreme luxe. TripAdvisor doet regelmatig onderzoek naar de beste accomodaties per land. Volgens de TripAdvisor gebruikers hier dan de 10 beste ryokan in Japan.


10. Gora Kadan in Hakone

Hakone ligt vlak naast een slapende vulkaan (Mt. Fuji). Warm water bronnen zijn er dan ook in overvloed. In het gedruis van de toeristen in Hakone is dit een heerlijke oase om lekker in te ontspannen.


9. Motanogo in Kyoto

Het is moeilijk om een betere stad te vinden voor een verblijf in een ryokan dan Kyoto en moeilijk om een beter gedeelte van de stad te vinden om dat te doen dan Higashiyama. TripAdvisor gebruikers zijn vooral te spreken over de uitstekende service en de super schone kamers.


8. Senshinkan Matsuya in Nagano

De meeste ryokan hebben een warm bad klaar staan voor je, maar er zijn er maar weinig waar je ook nog eens gebruik mag maken van negen andere baden in de buurt. Het personeel rijdt bezoekers graag rond naar de baden en naar het nabij gelegen Jigokudani Monkey Park.


7. Yudanaka Onsen Seifuso in Nagano 

Nog een ryokan uit Nagano op de lijst. Deze wordt uitgebaat door een ouder echtpaar. Ze hebben een paar prachtige open lucht baden in de tuin geïnstalleerd. Ook zij brengen je graag naar Jigokudani Monkey Park als je er om vraagt.


6. Shimizu Ryokan in Oita 

Volgens TripAdvisor is dit de beste ryokan in de prefectuur Oita. Oita staat bekend om een enorme hoeveelheid warm water bronnen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Shimizu Ryokan vooral geprezen wordt om haar baden.


5. Yama no Chaya in Hakone

Yama no Chaya betekend letterlijk Theehuis op de Berg. Om er te komen zul je eerst een hangbrug moeten oversteken over het bergstroompje voor de deur. Naast de prachtige aankomst hebben de natuurlijke baden achter de ryokan gezorgd voor een notering op plaats vijf.


4. Family Inn Saiko in Tokyo

Als je naar de lijst hierboven kijkt kan je vergeven worden dat je denkt dat je de bergen in moet trekken om een goede ryokan te ervaren. Family In Saiko ligt één metro-halte van Ikebukuro, een van de meeste levendige buurten van Tokyo. Voor nog geen €100 heb je hier een kamer met ontbijt. Niet slecht voor een ryokan die in de top 10 staat.


3. Ryokan Biyunoyado

Nagano lijkt te gaan winnen als het om meeste notering in de top 10 gaat. Biyo no Yado is de best beoordeelde ryokan in de prefectuur Nagano. Naast de serene sfeer worden ook punten als hygiene en het eten aangehaald als fantastisch.


2. Sawanoya Ryokan in Tokyo

Sawanoya doet als sinds 1949 zaken. In de jaren ’70 ging het echter bergafwaarts. De eigenaren besloten om zich nadrukkelijk te focussen op de buitenlandse reiziger. Ze maakten Engelse beschrijvingen van Tokyo’s vele bezienswaardigheden en schreven Japanse instructies voor taxi chauffeurs voor de gasten om mee te nemen. Het moge duidelijk zijn dat dit een gouden greep was, want Sawanoya Ryokan staat al jaren in de top 10 van beste ryokan.


1. Shiraume in Kyoto

Diep in Gion, het geisha district van Kyoto, vind je de beste ryokan van Japan: Shiraume. Shira betekend wit en ume is het Japanse woord voor pruim. Dat heeft niets te maken met de vele wit-geschminkte geisha die in de buurt wonen en werken. Het refereert aan de 200-jaar oude wit bloeiende pruimenbomen die voor de deur groeien. Al eeuwen maakt Shiraume een onvergetelijke indruk op haar gasten.

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

Geef een reactie