Camper huren in Japan

Camper huren in Japan

Zelfs na vijf jaar in Japan gewoond te hebben zou ik Japan niet direct een kampeerland noemen. Denemarken is een kampeerland. Of Oostenrijk. Maar niet Japan. Niet alleen niet voor Nederlanders (tent mee in vliegtuig = niet handig), ook niet voor Japanners. Ik kwam er dus recent achter dat ik dat verkeerd ingeschat heb. Japan is een uitstekend kampeerland om te verkennen met een camper.

Camper huren in Japan

Je rijdt niet even met je tent in je achterbak of je caravan op je trekhaak naar Japan. Gelukkig hoef je dat niet langer te zien als een belemmering. Japan is namelijk recent toegevoegd aan het lijstje met populaire bestemmingen om een camper te huren.

En “we” zijn in goed gezelschap. Bekende camperlanden zijn Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika, IJsland en nog een handje vol landen.

Travelhome.nl

Travelhome.nl

Travelhome.nl is één van de grootste Nederlandse sites om campers te huren. Ze hebben nu ook een prachtig aanbod in Japan.

Camper rijden in Japan

De meeste campers mag je besturen met een gewoon autorijbewijs, tenzij je voor zo’n grote Amerikaanse joekel kiest natuurlijk. In Japan mag je met je Nederlandse rijbewijs gewoon autorijden, mits je voor vertrek even bij de ANWB langs gaat om een Internationaal Rijbewijs te halen, tenzij je bij toeval een Japans rijbewijs hebt natuurlijk. Dat is feitelijk niets meer dan een vertaling van de categorie van je rijbewijs en kost nog geen twee tientjes.

In Japan rijden ze links, dus dat is even wennen. De bewegwijzering is op de hoofdroutes ook in het Engels. En ach, neem je eens een verkeerde afslag dan voegt dat alleen maar toe aan het avontuur. Navigatie apps als Apple Maps en Google Maps werken prima in Japan. Een Japanse simkaart in je telefoon is wel aan te raden als je ‘m gebruikt om te navigeren.

Japanners rijden over het algemeen erg netjes, en er zijn nauwelijks verrassende verkeersregels waar je over zult vallen. Lees wel even mijn artikel autorijden in Japan, 9 dingen die je moet weten.

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

5 reacties op “Camper huren in Japan

Jaap Mulder

Helemaal mee eens.

Japan is juist het land dat prima te ontdekken is per campervan.

In principe kan en mag er bijna overal gekampeerd worden zolang er maar geen parkeer verbod is.

Japan staat bekend als een enorm vriendelijk en veilig land.
Het grote voordeel om per campervan rond te rijden is dat men juist op die plaatsen kan komen waar het massa tourisme niet komt en je je eigen hotel bij je hebt. De rij-kosten zijn velen malen lager dan een camper vakantie in europa!

Der zijn talloze hotsprings en vaak kan men vlakbij overnachten.
En jaja, een practies detail, het is onderweg nooit moeilijk om een schoon toilet te vinden.
Zelf wonen wij nu ruim 20 jaar in Japan en zijn vaak op pad met onze eigen RV.

En sinds kort helpen wij met het plannen, boeken en met meer van campervan vakantie in Kyushu,
het zuidelijkste grote eiland van Japan.

Heeft u vragen, stuur ze maar naar:

[email protected]

Sayonara,
Jaap Mulder

Wouter

Hoi Jaap,

Bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen over wat je doet :).

Gr. Wouter

Miek Hidding

Beste Wouter, Wat is de beste reistijd? Ik heb gelezen van de orkanen in de zomer, maar ik wil wel graag met zomers weer reizen. Mei te vroeg of niet?

Jaap Mulder

Hallo Miek, wat een verlaat antwoord op je vraag.

Mei is een prima maand.

De beste tijd is toch wel het voorjaar of het najaar.
Zomers (juli en augustus) kan ook wel maar dan is het erg warm. Tenzij je in de bergstreken rondrijd.

Maak je geen zorgen om die orkanen, die in Japan typhoon heten.. Het traject van zo’n storm is redelijk bekend en je rijdt dan gewoon 200 KM naar oost of west en dan mis je het ergste.. (Groningen en Limburg hebben tenslotte ook niet hetzelfde weer).

Sayonara,
jaap

Geef een reactie