De 5 mooiste tuinen van Japan

De 5 mooiste tuinen van Japan

Deze bijdrage is geschreven door Denise van der Werf. Haar grote passie is Japanse tuinen. Op haar eigen blog Denise no Niwa schrijft ze over Japanse tuinen binnen en buiten Japan. Speciaal voor Ervaar Japan zette ze de 5 mooiste tuinen van Japan op een rijtje.

Ryoanji
De Japanse tuin van de tempel Ryoanji in Kyoto.

Hier wil ik nooit meer weg, dacht ik de eerste keer dat we Ryoan-ji bezochten. Het was een bloedhete dag in juli 1987. Maar daar op de engawa van misschien wel de beroemdste tuin van Japan, was het aangenaam koel en vredig. Ik was betoverd.

Sindsdien hebben we Japan zes keer bezocht en wel 50 verschillende tuinen gezien. De eerste jaren aan de hand van ‘Practical Travel Guide – 808’ van de Japan National Tourist Organization. De laatste twee keer aan de hand van de lijst van de 50 mooiste tuinen van het Shiosai Project.

De betovering is nog niet gebroken. Mijn kijk is wel veranderd.

Ryoan-ji vind Ik nog steeds fascinerend. Maar wat is het er vreselijk druk! Hetzelfde geldt voor andere beroemde tuinen, zoals de tuin van de Ginkakuji tempel en van de Kinkaku-ji tempel in Kyoto.

Als je me nu vraagt naar de mooiste tuinen in Japan, dan kies ik:

Ritsurin Koen in Takamatsu
Ritsurin Koen in Takamatsu.

1. Ritsurin Koen in Takamatsu

Een grote tuin met prachtige pijnbomen. Waar je de hele dag heerlijk kunt wandelen, zitten, eten, drinken en genieten.

Adachi Museum in Yasugi
Adachi Museum in Yasugi.

2. Adachi Museum in Yasugi

Ieder deel van de tuin rondom het Adachi museum is wonderschoon en perfect onderhouden. Ware kunstwerken. Om van een afstandje ademloos te aanschouwen.

Murin-an Villa in Kyoto
Murin-an Villa in Kyoto.

3. Murin-an Villa in Kyoto

Een vredige tuin. Geen perfect gesnoeide pijnbomen en azalea’s. Wel water, gras en wilde bloemen. Om in alle rust naar te kijken. Maar een wandelingetje is ook toegestaan.

Kokedera (Saihoji tempel) in Kyoto
Kokedera (Saihoji tempel) in Kyoto.

4. Kokedera (Saihoji tempel) in Kyoto

De beroemde mos tempel. Een sprookjesbos. Met overal mos. Dat je helaas moet delen met een grote groep andere bezoekers.

Shugakuin Keizerlijke Villa in Kyoto
Shugakuin Keizerlijke Villa in Kyoto.

5. Shugakuin Keizerlijke Villa in Kyoto

Een prachtige tuin waar ik graag op mijn dooie gemak uren in zou willen wandelen. Helaas is dat niet mogelijk. Onder begeleiding van een gids en een bewaker word je, samen met een groep andere bezoekers, in 75 minuten in straf tempo door de tuin geleid.

Vijf tuinen in Japan die ik van harte kan aanbevelen.

Als je wilt weten welke 50 tuinen de voorkeur van de experts genieten, bezoek dan de website van het Shiosai Project.

Denise
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie