De beste simkaart voor jouw Japan reis

De beste simkaart voor jouw Japan reis

Weet je nog? Een jaar of 10-15 geleden? Het pre-iPhone tijdperk. Nam je je mobiele telefoon mee op vakantie, dan was dat hoofdzakelijk om bereikbaar te blijven of te kunnen bellen in geval van nood. Hoe dan ook met je eigen simkaart.

Spring naar het hier en nu, dan is de smartphone niet meer weg te denken uit je broekzak. Ga je op reis, dan gok ik dat je van te voren even opzoekt wat roaming kost op je plaats van bestemming of uitzoekt waar je een goedkope lokale simkaart kunt kopen.

Ik heb voor je uitgezocht wat roaming in Japan kost met je Nederlandse simkaart. Valt dat tegen? Lees dan snel verder voor meer over het aanschaffen van een data-only simkaart zodat je ook tijdens je reis door Japan toegang hebt tot internet..

7 dagen
1 gigabyte
Simkaart Japan: Cheap
Blijf verbonden

Blijf online tijdens een korte reis naar Japan. Ontvang de simkaart op de luchthaven of in je hotel.

¥ 2.200 / € 18
7 dagen geldig
1 gigabyte 4G data
thuis bezorgd
ook in Nederland & België
30 dagen
6 gigabyte
Simkaart Japan: VIP
Lekker lang weg

Ideaal als je wat langer op reis gaat of graag wat meer data gebruikt om veel foto’s van je reis te delen.

¥ 4.400 / € 36
30 dagen geldig
6 gigabyte 4G data
thuis bezorgd
ook in Nederland & België

In Europa zijn lokale simkaarten makkelijk en vooral ook goedkoop verkrijgbaar. In Japan is dat een wat ander verhaal. Lokale wetgeving stelt dat simkaarten met spraakdiensten alleen mogen worden verstrekt aan personen met een geregistreerd adres in Japan. Dat is dus niet handig voor de gemiddelde toerist. Maar, een simkaart alleen voor data mag wel.

Het aantal toeristen in Japan is relatief klein, dus zijn data-sims voor de niet Japanse markt lange tijd ondergeschoven kindje geweest. Over de jaren hebben een aantal providers meerdere producten gelanceerd en weer van de markt gehaald. Recent is het aanbod gestabiliseerd, en is het interessant om eens te kijken naar het beste aanbod.

Voor onze recente Japan reis kozen we voor Smash Mobile. Dit is een relatief nieuwe speler op de markt voor data-only simkaarten met een uitgebreid en goed geprijsd aanbod.

Wat je krijgt

Je kunt kiezen uit 3 verschillende data-bundels op het 4G netwerk van NTT DoCoMo, te gebruiken in 7, 15 of 30 dagen. Vergeleken met Europa is dat nog steeds iets duurder, maar ja… Als alleen toeristen gebruik maken van een dergelijke dienst kunnen aanbieders er meer voor vragen.

Ga je zelf toch nog op onderzoek uit, dan hoef je alleen maar de prijs, de gebruiksperiode en de hoeveelheid data te vergelijken. Alle simkaarten voor toeristen maken namelijk gebruik van hetzelfde mobiele netwerk. De dekking is dus identiek.

Werkt de simkaart goed?

Ja. De Smash Mobile simkaart is eenvoudig te installeren. Je steekt ‘m in je telefoon, volgt de activeringsinstructies in het boekje, en voila.

Ik zou me niet kunnen bedenken hoe ik door Tokyo genavigeerd zou hebben zonder werkende telefoon op zak. Ja, uiteraard kan het met de papieren kaarten en reisgidsen die je vroeger bij je had. Maar als je die thuis kunt laten scheelt dat flink wat gewicht wat je anders de hele dag mee loopt ge zeulen.

Op zoek naar de beste simkaart voor reizigers in Japan? Bestel ‘m bij Smash Mobile.

Veelgestelde vragen

Werkt een Japanse simkaart in een Nederlandse telefoon?”

Ja, zolang je Nederlandse telefoon simlock-vrij is en verbinding kan maken met een 4G netwerk kun je zonder problemen gebruik maken van een Japanse simkaart. Dit maakt verreweg de meeste telefoons geschikt voor gebruik in Japan.

Waar wordt de simkaart bezorgd?”

Simkaarten die je bestelt bij Smash Mobile kun je laten bezorgen in het eerste hotel waar je in Japan overnacht. Maar het is natuurlijk veel handiger om de simkaart thuis, in Nederland of België, te laten bezorgen voordat je aan je reis begint.

Vanaf welk moment is mijn simkaart geldig?”

Je simkaart wordt automatisch geactiveerd op het moment dat je er voor het eerst gebruik van maakt. Vanaf het moment van eerste gebruik is de simkaart bruikbaar voor een periode van 7, 15 of 30 dagen.

Waarom raden jullie Smash Mobile aan?”

We testen regelmatig verschillende simkaarten. De kaarten van Smash Mobile zijn het eenvoudigst te activeren. Bovendien heeft deze aanbieder de beste Engelstalige support en liggen de prijzen gunstig.