De beste simkaart voor jouw Japan reis

De beste simkaart voor jouw Japan reis

Weet je nog? Een jaar of 10-15 geleden? Het pre-iPhone tijdperk. Nam je je mobiele telefoon mee op vakantie, dan was dat hoofdzakelijk om bereikbaar te blijven of te kunnen bellen in geval van nood. Hoe dan ook met je eigen simkaart. Spring naar het hier en nu, dan is de smartphone niet meer weg te denken uit je broekzak. Ga je op reis, dan gok ik dat je van te voren even opzoekt wat roaming kost op je plaats van bestemming of uitzoekt waar je een goedkope lokale simkaart kunt kopen.

Ik heb voor je uitgezocht wat roaming in Japan kost met je Nederlandse simkaart. Valt dat tegen? Lees dan snel verder voor meer over het aanschaffen van een data-only simkaart voor gebruik in Japan.

7 dagen
1 gigabyte
Cheap
Blijf verbonden

Blijf online tijdens een korte reis naar Japan. Ontvang de simkaart op de luchthaven of in je hotel.

7 dagen geldig
1 gigabyte 4G data
ophalen op de luchthaven
bezorgd in je hotel
30 dagen
6 gigabyte
VIP
Lekker lang weg

Ideaal als je wat langer op reis gaat of graag wat meer data gebruikt om veel foto’s van je reis te delen.

30 dagen geldig
6 gigabyte 4G data
ophalen op de luchthaven
bezorgd in je hotel

In Europa zijn lokale simkaarten makkelijk en vooral ook goedkoop verkrijgbaar. In Japan is dat een wat ander verhaal. Lokale wetgeving stelt dat simkaarten met spraakdiensten alleen mogen worden verstrekt aan personen met een geregistreerd adres in Japan. Dat is dus niet handig voor de gemiddelde toerist. Maar, een simkaart alleen voor data mag wel.

Het aantal toeristen in Japan is relatief klein, dus zijn data-sims voor de niet Japanse markt lange tijd ondergeschoven kindje geweest. Over de jaren hebben een aantal providers meerdere producten gelanceerd en weer van de markt gehaald. Recent is het aanbod gestabiliseerd, en is het interessant om eens te kijken naar het beste aanbod.

Voor onze recente Japan reis kozen we voor Smash Mobile. Dit is een relatief nieuwe speler op de markt voor data-only simkaarten met een uitgebreid en goed geprijsd aanbod.

Wat je krijgt

Je kunt kiezen uit 3 verschillende data-bundels op het 4G netwerk van NTT DoCoMo, te gebruiken in 7, 15 of 30 dagen. Vergeleken met Europa is dat nog steeds iets duurder, maar ja… Als alleen toeristen gebruik maken van een dergelijke dienst kunnen aanbieders er meer voor vragen.

Ga je zelf toch nog op onderzoek uit, dan hoef je alleen maar de prijs, de gebruiksperiode en de hoeveelheid data te vergelijken. Alle simkaarten voor toeristen maken namelijk gebruik van hetzelfde mobiele netwerk. De dekking is dus identiek.

Werkt de simkaart goed?

Ja. De Smash Mobile simkaart is eenvoudig te installeren. Je steekt ‘m in je telefoon, volgt de activeringsinstructies in het boekje, en voila.

Ik zou me niet kunnen bedenken hoe ik door Tokyo genavigeerd zou hebben zonder werkende telefoon op zak. Ja, uiteraard kan het met de papieren kaarten en reisgidsen die je vroeger bij je had. Maar als je die thuis kunt laten scheelt dat flink wat gewicht wat je anders de hele dag mee loopt ge zeulen.

Op zoek naar de beste simkaart voor reizigers in Japan? Bestel ‘m bij Smash Mobile.

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

Geef een reactie