De beste simkaart voor jouw Japan reis

Weet je nog? Een jaar of 10-15 geleden? Het pre-iPhone tijdperk. Nam je je mobiele telefoon mee op vakantie, dan was dat hoofdzakelijk om bereikbaar te blijven of te kunnen bellen in geval van nood. Hoe dan ook met je eigen simkaart. Spring naar het hier en nu, dan is de smartphone niet meer weg te denken uit je broekzak. Ga je op reis, dan gok ik dat je van te voren even opzoekt wat roaming kost op je plaats van bestemming of uitzoekt waar je een goedkope lokale simkaart kunt kopen.

Ik heb voor je uitgezocht wat roaming in Japan kost met je Nederlandse simkaart. Valt dat tegen? Lees dan snel verder voor meer over het aanschaffen van een data-only simkaart voor gebruik in Japan.

Japan data simkaart
3GB / €45
Bestel voor vertrek

Eenvoudig bestellen en laten bezorgen in Nederland via Bol.com.

3 gigabyte
30 dagen geldig
eenvoudig bestellen
b-mobile VISITOR SIM
5GB / €20
b-mobile VISITOR SIM
Ophalen op de luchthaven

Bestel je simkaart online en haal ‘m op na aankomst in Japan.

5 of 7 gigabyte
10 of 21 dagen geldig
ophalen op de luchthaven

In Europa zijn lokale simkaarten makkelijk en vooral ook goedkoop verkrijgbaar. In Japan is dat een wat ander verhaal. Lokale wetgeving stelt dat simkaarten met spraakdiensten alleen mogen worden verstrekt aan personen met een geregistreerd adres in Japan. Dat is dus niet handig voor de gemiddelde toerist. Maar, een simkaart alleen voor data mag wel.

Het aantal toeristen in Japan is relatief klein, dus zijn data-sims voor de niet Japanse markt lange tijd ondergeschoven kindje geweest. Over de jaren hebben een aantal providers meerdere producten gelanceerd en weer van de markt gehaald. Recent is het aanbod gestabiliseerd, en is het interessant om eens te kijken naar het beste aanbod.

Voor onze recente Japan reis kozen we voor de VISITOR SIM van b-mobile. Al enkele jaren is dit een van de goedkoopste aanbieders. Er was altijd één groot minpunt voor ons: het tegoed was maar 14 dagen houdbaar. Dat hebben ze recent gewijzigd in 21 dagen. Hoewel dat gepaard gegaan is met een prijsstijging, is het nog steeds de beste keuze.

Wat je krijgt

Voor ¥ 1.980 krijg je 5 gigabyte data op het 4G netwerk van NTT DoCoMo, te gebruiken in maximaal 10 dagen. Reis je langer door Japan, dan kun je ook kiezen voor een simkaart met 7 gigabyte data en een geldigheidsduur van 21 dagen. Vergeleken met Europa is dat nog steeds iets duurder, maar ja… Als alleen toeristen gebruik maken van een dergelijke dienst kunnen aanbieders er meer voor vragen.

Ga je zelf toch nog op onderzoek uit, dan hoef je alleen maar de prijs, de gebruiksperiode en de hoeveelheid data te vergelijken. Alle simkaarten voor toeristen maken namelijk gebruik van hetzelfde mobiele netwerk. De dekking is dus identiek.

Werkt de simkaart goed?

Ja. De b-mobile simkaart is eenvoudig te installeren. Je steekt ‘m in je telefoon, volgt de activeringsinstructies in het boekje, en voila.

Ik zou me niet kunnen bedenken hoe ik door Tokyo genavigeerd zou hebben zonder werkende telefoon op zak. Ja, uiteraard kan het met de papieren kaarten en reisgidsen die je vroeger bij je had. Maar als je die thuis kunt laten scheelt dat flink wat gewicht wat je anders de hele dag mee loopt ge zeulen.

Op zoek naar de beste simkaart voor reizigers in Japan? Bestel ‘m bij b-mobile.

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

6 reacties op “De beste simkaart voor jouw Japan reis

David

Naar aanleiding van het blog over de Bmobile Visitor Simkaart, een paar vragen:

- We zouden de simkaart graag ophalen op Haneda Airport, klopt het dat bij het bestellen van de sim of het ophalen een paspoortnummer verplicht is? Is dit ook zo bij andere providers? Liever geven we dergelijk informatie niet vrij aan instanties die deze informatie niet direct nodig hebben.
- Wij maken gebruikt van Telfort Sim-only, deze staat niet in de lijst met roamingpartners die Bmobile op hun site hebben staan. KPN staat wel in hun lijst, kunnen wij in dit geval gewoon gebruik maken van de simkaart?

Mvg David

David

Dag Wouter,

Veel dank voor je snelle reply! Ben ik nog even benieuwd of de Sim bij terugkomst op het vliegveld weer geretourneerd moet worden?

Mvg David

Wouter

Beste David,

Nee hoor. Je mag de sim houden na gebruik. Terug geven hoeft alleen bij huur sims.

Goede reis!

Suzanne

Hoi Wouter, wat is je advies of wat zijn de overwegingen tussen een simkaart met onbeperkt data en de pocket WiFi die je bij de Japan rail kunt aanschaffen? Prijzen verschillen nl ook voor 31 dagen Japan. Ik bijv in jouw blog reclame voor een onbeperkt Sim van 31dgn voor ong 60 euro.

Wouter

Hoi Suzanne,

Over het algemeen is een Pocket WiFi een stuk duurder dan een simkaart. Voor 30 dagen ben je met een Pocket WiFi ruim 100 euro kwijt. Bovendien loop je dan overal met 2 apparaten in je zak.

De Pocket WiFi is eigenlijk inmiddels een beetje achterhaald. Het was in Japan lange tijd niet mogelijk voor mensen zonder permanent adres in Japan om een simkaart te kopen. Dat geldt nog steeds voor simkaarten met een telefoonnummer, maar voor data simkaarten is die beperking opgeheven.

De reclame in deze post verwijst inderdaad naar een onbeperkte data simkaart met een duur van 31 dagen. Het voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over je datategoed en dat de simkaart bezorgd wordt in je eerste hotel in Japan. Er zijn echter ook goedkopere opties hoor. Op de grote vliegvelden staan in de aankomsthal verkoopautomaten met een steeds groeiend aanbod aan simkaarten. De prijzen daar liggen iets lager omdat je daar niet betaald voor bezorging. Bovendien heb je ook de keuze uit simkaarten met beperkte data, die uiteraard ook iets goedkoper zijn.

In het algemeen geldt dat online blijven in Japan vrij duur is vergeleken met andere landen.

Ik hoop dat ik je vraag zo volledig beantwoord heb. Mocht je nog meer willen weten, vraag gerust 😊.

Gr. Wouter

Geef een reactie