De opkomst van de luxe trein in Japan

De opkomst van de luxe trein in Japan

Een paar weken geleden schreef ik over het verdwijnen van de nachttrein van het Japanse spoorwegennet. Dat betekend gelukkig niet het einde van legendarische treinreizen. Luxe treinreizen worden steeds populairder. Dit zijn reizen niet met als doel om van A naar B te reizen, maar om een paar dagen met een luxe trein rond te reizen. Een soort cruise maar dan met de trein.

Luxe trein Seven Stars in Kyushu

Seven Stars in Kyushu is zo’n luxe trein waar je puur mee reist om het reizen. Je begint en eindigd namelijk op hetzelfde punt. Je kunt kiezen uit een reis van 2 dagen, 1 nacht of 4 dagen, 3 nachten. En wat je krijgt is het ultimum aan luxe op het spoor. Daar hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje aan. De prijzen zijn niet openbaar gepubliceerd, maar een artikel in de Japan Times van 2013 noemt een prijs van ¥ 770.000, een slordige € 5.800 per persoon voor het duurste compartiment.

Dat het een exclusieve bedoening is, is wel duidelijk. De trein heeft slechts 14 twee-persoons suites. Dat deze exclusiviteit aanspreekt is ook duidelijk. Op het moment van schrijven (8 december 2015) is zijn alle reizen voor 2016 volledig uitverkocht. Dus zelfs als je zou willen kun je de Seven Stars of Kyushuvoorlopig zelf niet ervaren. Je zult het dus voorlopig moeten doen met deze video.