Internationaal rijbewijs, autorijden in Japan

Internationaal rijbewijs, autorijden in Japan

Ga je binnenkort op reis naar japan? Ben je van plan om tijdens je reis naar Japan een auto te huren? Autorijden in Japan is simpel, maar vergeet niet je internationaal rijbewijs! Tenzij je een Japans rijbewijs hebt natuurlijk…

Japanners gedragen zich in het verkeer ongeveer zoals wij Nederlanders. Er is niets te bespeuren van de chaos die je in veel andere Aziatische landen op de weg ziet. Uiteraard zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moeten houden. Ook zul je in je reisbudget rekening moeten houden met tol; Japanse snelwegen zijn tolwegen.

Best belangrijk, anders krijg je flink de deksel op je neus, is je rijbewijs. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Japan, maar wat je precies mag rijden met een A of een B rijbewijs weet geen Japanse agent. Daar MOET je dus een extra bewijs van bij je hebben.

Gelukkig heeft de internationale gemeenschap het internationaal rijbewijs uitgevonden. Feitelijk is dat niet meer dan een vertaling van de categorie van je rijbewijs. Ik zal je de internationale verdragen die hierover gaan besparen (mocht je toch interesse hebben in de details, dan verwijs ik je graag naar Wikipedia).

Wat je wel wilt weten
Je hebt in Japan een internationaal rijbewijs nodig.

Internationaal rijbewijs aanvragen

ANWB Museumplein Drachten
Het internationale rijbewijs vraag je eenvoudig aan bij de servicebalie van de ANWB Winkel. Afbeelding via FaceMePLS onder CC-BY licentie.

En hoe kom je daar aan? Het internationale rijbewijs is te koop bij de ANWB. Met een pasfoto, je Nederlandse rijbewijs en 5 minuten aan de balie slaag je eenvoudig. Geen moeilijke testen of “mag dat” vragen. Alleen even € 18,95 afrekenen en je bent klaar voor je reis! Ben je ANWB-lid, dan krijg je zelfs nog € 1 korting.

Ben je alleen nog maar aan het dromen over een reis naar Japan, of zijn de plannen al gemaakt? Misschien moet je nog een huurauto boeken? Daar kunnen wij je bij helpen!

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

4 reacties op “Internationaal rijbewijs, autorijden in Japan

Denise

Bedankt voor de tip! Zelf wil ik over een paar jaar naar Japan voor een aantal maanden. Grote kans dat ik daar ga autorijden. Nu nog niet ik heb net mijn rijbewijs! Daarom ga ik nog maar even niet in het buitenland de weg op.

Margret

Is er een mogelijkheid om in Japan een internationaal rijbewijs aan te vragen? Ik ben er namelijk al en heb er niet aan gedacht. Een auto huren vanmiddag lukte dus niet

Wouter

Beste Margret,

Nee. Helaas is dat niet mogelijk. Je kunt alleen een internationaal rijbewijs aanvragen in het land van afgifte van je rijbewijs.

Ik hoop dat je desondanks toch van je reis geniet. Veel plezier verder!

Gr. Wouter

Margret Kamphuis

Helaas, iig dankjewel voor je reactie Wouter, het is sowieso een mooie reis in een fantastisch land!

Geef een reactie