Kanazawa’s Geisha & Samurai wijken

De stad Kanazawa ligt aan de kust van de Japanse Zee, in de prefectuur Ishikawa. De stad is populair onder toeristen die de historische districten van de stad komen bewonderen. Een aantal historische wijken uit de Edo-periode (1603-1868) zijn bijzonder goed bewaard gebleven, waaraan de stad haar bijnaam dankt: Klein Kyoto.

  • Samurai wijk: Nagamachi Buke Yashiki
  • Geisha wijk: Nishi Chaya
  • Geisha wijk: Higashi Chaya
Nagamachi Buke Yashiki
Samoerai wijk

Op een steenworp afstand van Kasteel Kanazawa ligt Nagamachi Buke Yashiki, het samoerai district van Kanazawa. Dit is waar vroeger de samoerai van Kanazawa woonden. Het is een heerlijke plek om het feodale Japan, de tijd van de Shoguns te ervaren. Hier woonden de samoerai in huizen opgetrokken van met modder bestreken muren in smalle, kronkelende straatjes.

Een van de hoogtepunten van Nagamachi is Nomura-ke, een gerestaureerde samoerai woning waar je jezelf enkele eeuwen geleden waant. Het is niet moeilijk om hier je verbeelding de vrije loop te laten.

Nishi Chaya
Geisha wijk

De wijk Nishi Chaya is een van de drie traditionele theehuis districten in Kanazawa, samen met Higashi Chaya en Kazuemachi. Een chaya is een exclusief theehuis of restaurant waar geisha’s hun gasten vermaakten met zang en dans. In de theehuizen en de geisha districten van Kanazawa is de historische, exotische sfeer van de Edo-periode goed bewaard gebleven.

Nishi Chaya is een compacte wijk met een belangrijke attractie: een museum over de geschiedenis en tradities van het district.

Higashi Chaya
Geisha wijk

Het charmante Higashi Chaya geisha district is aangewezen als Nationaal Cultureel Erfgoed. In de historische straten ervaar je Japan zoals het vroeg was. Higashi Chaya ligt ten noordoosten van Kasteel Kanazawa. Het gebied ontstond aan het begin van de 19de eeuw als hét uitgaansgebied bij uitstek voor de rijken van de stad. Hier konden ze zich laten vermaken door de beste (en duurste) geisha’s van de regio.

De historische sfeer van Higashi Chaya wordt versterkt door de houten gevels van de oude gebouwen die goed te zien zijn. Een paar jaar geleden worden alle bovengronds elektriciteitskabels ondergronds weggewerkt om de authenticiteit van de wijk te verhogen. Veel van de oude gebouwen zijn toegankelijk voor het publiek als musea, restaurants en winkels.

Het Higashi Chaya District is een van slechts een paar plekken buiten Gion in Kyoto waar je nog de kans hebt een echte geisha op straat tegen te komen.

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

Geef een reactie