Pocket WiFi huren in Japan

Pocket WiFi huren in Japan

Als je in Japan gaat wonen en je het juiste visum hebt weten te scoren mag je van de Japanse wet ook best een Japans mobiel abonnement afsluiten. Met een mobiel abonnement krijg je natuurlijk een telefoonnummer en meestal onbeperkt gebruik van mobiel internet.

Voor een kort bezoek aan Japan is het afsluiten van een tweejarig abonnement geen optie. Als roaming met je Nederlandse simkaart te duur is kun je ervoor kiezen om een Japanse simkaart te kopen, maar je kunt ook een Pocket WiFi huren.

Beste opties

Er zijn een aantal aanbieders van Pocket Wifi diensten in Japan. Boeken kun je rechtstreeks doen bij de aanbieder, maar voor extra zekerheid en volledige duidelijkheid over zaken zoals je annuleringstermijn kun je er ook voor kiezen om te boeken via een excursie aanbieder.

Kies je voor het huren van een Pocket WiFi, dan zijn dit je beste opties:

GetYourGuide

GetYourGuide

Via GetYourGuide huur je eenvoudig een Pocket WiFi apparaat dat je maximaal 100 dagen kunt gebruiken. Er zit geen limiet op de hoeveelheid data die je mag gebruiken. Je gehuurde apparaat wordt geleverd in je eerste hotel in Japan.

Klook

Klook

Via Klook huur je snel en makkelijk een Pocket WiFi met een maximale gebruiksduur van 90 dagen. Je mag maximaal 7 gigabyte data gebruiken op hoge snelheid, daarna wordt je downloadsnelheid beperkt tot 128kbps. Je kunt je gehuurde apparaat direct na aankomst in Japan ophalen op de internationale luchthaven.

Voyagin

Voyagin

Het aanbod van Voyagin is vergelijkbaar, maar de maximale huurperiode is hier slechts 14 dagen. Ieder apparaat is inclusief onbeperkt datagebruik en wordt geleverd in het eerste hotel waar je in Japan overnacht.

Wat is Pocket WiFi?

Goeie vraag! Een Pocket WiFi wordt ook wel Mobile WiFi genoemd. Het is een WiFi router waar je met je mobiele telefoon, tablet of laptop verbinding kunt maken. Net als op je WiFi netwerk thuis dus eigenlijk. Alleen komt het internet signaal niet binnen via een kabel maar via het mobiele netwerk. Je hebt dus altijd een WiFi hotspot bij je.

Zo kun je tijdens je reis door Japan gewoon gebruik maken van internet op al je apparaten zonder dat je van simkaart hoeft te wisselen.

Je kunt met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van één Pocket Wifi hotspot. Afhankelijk van de aanbieder zit er een maximum op het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbonden mag zijn. Vaak ligt dat tussen 5 en 10 apparaten.

Als je met meerdere mensen reist heb je aan één Pocket WiFi genoeg. Ook kun je behalve je telefoon je tablet of je laptop verbinden.

Pocket WiFi

Waar je op moet letten!

Bij sommige aanbieders krijg je een onbeperkte databundel. Bij andere aanbieders wordt na een aantal gigabyte de snelheid verlaagd. Je betaalt nooit extra voor je extra data, maar:

Zet automatische updates uit
Je telefoon, tablet of laptop staan vaak zo ingesteld dat ze automatisch software updates downloaden bij verbinding met een WiFi netwerk. Als je data beperkt is, is het natuurlijk zonde als het ongemerkt opgeslurpt wordt door automatische updates.
Laad de Pocket WiFi regelmatig op
Bij intensief gebruik kan het zijn dat de accu van je Pocket WiFi voor het einde van de dag al leeg is. Denk er bijvoorbeeld aan om tijdens de lunch het apparaat op te laden.
Zet roaming uit
Sommige telefoons vallen automatisch terug op het mobiele netwerk als de WiFi verbinding slecht is. Als de accu van je Pocket WiFi leeg is wil je niet voorkomen dat je per ongeluk direct verbonden bent met het 4G netwerk. Dat zorgt voor hoge roaming kosten.

Veelgestelde vragen

Wat is Pocket WiFi?”

Pocket WiFi is een mobiele WiFi hotspot. Je hebt dus altijd je eigen WiFi bij je en hoeft nooit op zoek naar een hotspot.

Wat kost Pocket WiFi?”

De prijzen variëren enigszins per aanbieder, maar liggen vrijwel allemaal in de buurt van ¥ 1.000 per dag.

Wat heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van Pocket WiFi?”

Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon, tablet of laptop met een WiFi verbinding.

Hoe komt mijn bestelling bij mij terecht?”

Afhankelijk van de aanbieder kun je ervoor kiezen om je gehuurde apparaat op te halen op de luchthaven waar je Japan binnen komt of laten afleveren in je eerste hotel (niet alle aanbieders leveren op Airbnb adressen).