Reizen over de Wereld

Reizen over de Wereld

Na vijf jaar in Japan gewoond te hebben merk je dat je Japan ervaring veranderd. In het begin ben je euforisch en is alles nieuw maar naar mate je er langer hoop je steeds meer dat de locals je accepteren als een van hen. Lees ook ons artikel over de 5 types buitenlanders in Japan.

De vijf karakters die in dit artikel beschreven worden zijn accuraat, to-the-point en oh zo herkenbaar. Deze vijf typeringen zijn van toepassing op buitenlanders die in Japan wonen maar de meeste toeristen zullen niet verder komen dan “the kid in the candy store”. Jammer is wel dat als je die fase eenmaal doorlopen hebt je er onmogelijk naar terug kan. Je kunt maar één keer iets voor het eerst zien, proeven, ruiken of meemaken. Daarom vind ik het zo leuk om te lezen hoe anderen hun eerste momenten in Japan ervaren.

Vincent reist samen met zijn vriendin Suzanne de hele wereld over en houdt leuke verslagen van zijn reizen bij op zijn blog Reizen over de Wereld. Deze zomer waren de twee in Japan waar ze natuurlijk de nodige avonturen beleefd hebben.

Vincent aan het vissen
Vincent van Reizen over de Wereld.

Wat erg leuk is om te lezen is dat Vincent en Suzanne met hun uitgebreide reiservaring Japan op een heel andere manier beleven dan iemand die voor het eerst een lange reis maakt. Ze zijn op plekken geweest waar amper buitenlandse toeristen komen. Zo hebben ze zelf hun eigen vis gevangen in een sashimi restaurant, zijn ze naar Gunkanjima geweest (iets wat nog steeds hoog op mijn eigen lijstje staat) en hebben ze Kobe beef gegeten in Kobe.

Van Vincent ontving ik de Liebster Award, een wisselbeker voor bloggers.