Reizen per bus

Als je aan reizen door Japan denkt zie je jezelf vast door het landschap zoeven in een supersnelle Shinkansen trein. Met de Japan Rail Pass kan je dat onbeperkt doen tijdens de dagen dat de pas geldig is. Er is echter een manier van rondreizen die weliswaar minder is maar ook je portemonnee loopt er minder snel door leeg: de bus.

Japan heeft een enorm netwerk van zogenoemde Highway Busses. Ook plaatsen waar je met de Shinkansen of zelfs de reguliere trein niet komt kun je met de bus vaak prima bereiken. De meeste regio’s in Japan hebben een regionale vervoerder. De vervoerders hebben vaak eigen treinlijnen, eigen lokale buslijnen en vaak ook een of meer Highway Bus routes die ze exploiteren. Deze vervoerders richten zich echter niet op buitenlandse toeristen en informatie in het Engels is dan ook schaars.

Er zijn ook een paar nationaal opererende bus vervoerders die wel prima informatie in het Engels beschikbaar hebben en bovendien de meest uitgebreide routenetwerken onderhouden.

Willer Express

Willer Express rijdt tussen de meeste steden van Kyushu tot het noordelijkste puntje van Honshu. Alle routes beginnen of eindigen bij een van de twee hubs: Tokyo of Osaka. Natuurlijk kun je ook routes combineren door over te stappen. Willer Express biedt de Japans Bus Pass aan. Net als de Japan Rail Pass mag je met deze pas gedurende een vast aantal dagen onbeperkt met de bus reizen.

Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

Geef een reactie