Mount Fuji is zonder twijfel de bekendste berg van Japan. Zijn bijna perfecte vorm is een inspiratie voor velen. Bovendien is de berg voor de locals heilig.

Heilige berg

Mount Fuji is een slapende vulkaan. De laatste uitbarsting vond plaats in 1709. Gelukkig zijn er geen indicaties dat er weer een uitbarsting aankomt. Maar, de locals nemen graag het zekere voor het onzekere en behandelen de berg met respect.

Wil je deze serene spiritualiteit combineren met dat wat Fuji al sinds 1709 doet, slapen? Dan is een verblijf in Hoshinoya Fuji een aanrader.

Deze ryokan staat op een berg tegenover de Fuji zodat je altijd een perfect uitzicht hebt. Een ryokan is de Japanse versie van een herberg, pension of familiehotel. Normaal gesproken slaap je in een ryokan op een tatami en deel je het bad met de andere gasten, maar bij Hoshinoya Fuji is er meer luxe met bijvoorbeeld comfortabele bedden. Toch draait het hier ook om het samenzijn met de andere gasten. Bijvoorbeeld in de eetzaal of op het terras.

De architect

Architectenbureau Azuma Architect and Associates maakte van deze herberg een modern en minimalistisch geheel waarbij het ontwerp ondergeschikt is aan de functie, de omgeving en vooral het prachtige uitzicht.

Categorieën: Blog

Wouter

Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.

Geef een reactie