Categorie: Japanse recepten

Karaage

Recept: Karaage

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.

Tamagoyaki

Recept: Tamagoyaki

Tamagoyaki is een licht zoet opgerold omelet, Japanse stijl. Omdat we het omelet tijdens het bakken beetje bij beetje oprollen blijft de binnenkant luchtig.

Recept: Buta no shoga-yaki

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Vandaag een recept voor varkensvlees met gember.

Recept: Niku-miso

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn er dol op, maar doen er graag iets extra bij. Niku-miso is een topping voor noedels of rijst.

Temaki sushi

Recept: Temaki sushi

Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Vier jouw feest met temaki sushi.

Recept: Tofu no miso-shiru

Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Vandaag laat ik je zien hoe je snel zelf miso-soep kunt koken.

Tebamoto gril

Recept: Tebamoto gril

Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken.

Recept: Yaki-gyoza

De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dim-sum.

Wakame su no mono

Recept: Wakame su no mono

Een Japanse maaltijd bestaat uit meerdere gerechten. Su no mono is een soort salade met azijn. Dit recept is voor salade met komkommer, wakame en tonijn.

Recept: Buta-niku no miso itame

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar wij roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken.