Categorie: Japanse recepten

Karaage

Recept: Karaage

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.

Niku-miso

Recept: Niku-miso

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn er dol op, maar doen er graag iets extra bij. Niku-miso is een topping voor noedels of rijst.

Yakisoba

Recept: Yakisoba

In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba.

Recept: Buta no shoga-yaki

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Vandaag een recept voor varkensvlees met gember.

Temaki sushi

Recept: Temaki sushi

Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Vier jouw feest met temaki sushi.

Recept: Tofu no miso-shiru

Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Vandaag laat ik je zien hoe je snel zelf miso-soep kunt koken.

Tebamoto gril

Recept: Tebamoto gril

Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken.

Recept: Yaki-gyoza

De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dim-sum.

Wakame su no mono

Recept: Wakame su no mono

Een Japanse maaltijd bestaat uit meerdere gerechten. Su no mono is een soort salade met azijn. Dit recept is voor salade met komkommer, wakame en tonijn.

Recept: Buta-niku no miso itame

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar wij roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken.

Kinpira gobo

Recept: Kinpira gobo

Gobo is de wortel van de Grote Klit en lijkt erg veel op schorseneren. Dit gerecht is een typisch Japans bijgerecht met gobo in sojasaus.

Poteto sarada

Recept: Poteto sarada

In Japan vinden we gekookte aardappels niet lekker. We maken wel graag aardappelsalade. Vandaag een makkelijk recept voor Japanse aardappel salade.

Recept: Kakiage tempura

In de Japanse keuken frituren we graag. Gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken.

Takikomi-gohan

Recept: Takikomi-gohan

Takikomi-gohan in rijst gekookt met paddestoelen en wortel. Het is een populair gerecht uit de traditionele Japanse keuken.