Recept: Buta-niku no miso itame

Recept: Buta-niku no miso itame

Buta-niku no miso itame

Buta-niku no miso itame
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: varkensvlees
Afdrukken

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar wij roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbakschotel te maken: buta-niku no miso itame. Veel plezier!

Ingrediënten

1 aubergine
4 Turkse paprika’s of 1 grote groene paprika
200 gram speklapjes
2 eetlepels miso verkrijgbaar in Aziatische supermarkt en op Seikatsu.nl
2 eetlepels suiker
2 eetlepels mirin Japanse zoete kookwijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel gember puree
1/2 theelepel knoflook puree
50 milliliter water
sesamzaad
bak olie
10 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
25 min
Totale tijd
4 porties
Porties
134 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

Lekker op een kom rijst. Als je geen vlees eet, mag je tofu gebruiken in plaats van speklapjes.

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie