Recept: Buta-niku no miso itame

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar wij roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbak schotel te maken: buta-niku no miso itame. Veel plezier!

Details

Porties

4

Voorbereiding

10 minuten

Bereiding

15 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 Turkse paprika’s (of 1 grote groene paprika)
  • 200 gram speklapjes
  • 2 eetlepels miso (verkrijgbaar in Aziatische supermarkt en op Seikatsu.nl)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mirin (Japanse zoete kookwijn)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gember puree
  • 1/2 theelepel knoflook puree
  • 50 milliliter water
  • sesamzaad
  • bak olie

Bereiding

  • Snij aubergine en Turkse paprika (haal eerst de zaden eruit) in hapklare stukken. Hak de speklapjes in dunne stukjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Maak de gemengde zoete miso saus. Mix miso, suiker, mirin, sojasaus, gember puree en knoflook puree in een kom. Meng ze goed tot ze glad worden.
  • Verhit de bak olie in een wok of diepe koekenpan en bak de speklapjes tot de kleur verandert. Voeg de aubergine toe en laat ze het vet van de speklap opnemen.
  • Bak nog meer tot de aubergine zacht wordt. Voeg het water toe en kook nog een beetje, en daarna voeg de paprika toe. Bak nog 2-3 minuten.
  • Voeg de gemengd miso saus toe. Meng alle ingrediënten goed met de miso saus. Kook nog een beetje.
  • Serveer ze in een diep bord. Strooi een beetje sesamzaad naar smaak. Klaar! どうぞ召し上がれ!

Tip: lekker op een kom rijst. Als je geen vlees eet, mag je tofu gebruiken in plaats van speklapjes.

Geef een reactie