Recept: Buta no shoga-yaki

Recept: Buta no shoga-yaki
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Gelukkig is er in Nederland ook varkensvlees te koop, dus kan ook jij dit Japanse gerecht maken. Ik heb bij iedere stap een foto gezet zodat je kunt zien wat je moet doen.

varkensvlees
Gang
hoofdgerecht
Porties
4
Calorieën
459
Voorbereiding
10 minuten
Koken
20 minuten

Beoordeling / stemmen

Ingrediënten

350 gram varkensvlees
1 ui
5 eetlepels aardappelzetmeel
1 eetlepel olie
1/2 theelepel zout
1.5 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel Japanse sake of witte wijn
1 theelepel suiker
2 theelepels mirin
1 theelepel gemberpuree

Bereiden

Buta no shoga-yaki
Stap 1
Snij het varkensvlees en maak in elk lapje aan allebei de kanten een ruit, zoals op de foto. Doe wat zout op het vlees.
Buta no shoga-yaki
Stap 2
Snij de ui.
Buta no shoga-yaki
Stap 3
Maak de saus. Mix de sojasaus, sake, suiker, mirin en gemberpuree in een kommetje.
Buta no shoga-yaki
Stap 4
Bedek het vlees met aardappelzetmeel.
Buta no shoga-yaki
Stap 5
Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten.
Buta no shoga-yaki
Stap 6
Haal het vlees uit de pan als het licht gebakken is en leg het op een bordje. Doe ui in de pan en bak ze tot ze bruin worden. Voeg het vlees en gemengde saus toe en roerbak nog een beetje.
Buta no shoga-yaki
Stap 7
Serveer met rijst of salade. Eetsmakelijk!
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie