Recept: Horenso goma-ae

Recept: Horenso goma-ae
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Van spinazie wordt je sterk! Vraag maar aan Popeye. Veel Nederlanders vinden spinazie verder saai. In Japan maken we er een lekkernij van door er een beetje sesam saus doorheen te mengen. Hieronder lees je hoe je zelf heerlijke spinazie kunt klaarmaken. Succes!

spinazie
Gang
bijgerecht
Porties
4
Calorieën
68
Voorbereiding
15 minuten
Koken
15 minuten

Beoordeling 4.1 / 19 stemmen

Nog niet beoordeeld. Stem als eerste!

Ingrediënten

200 gram wilde spinazie
1 bospeen
1 eetlepel zout
2 theelepels sojasaus
2 theelepels suiker
2 eetlepels gemalen geroosterd sesam

Bereiden

Horenso goma-ae
Stap 1
Was de spinazie goed. Snijd de bospeen in dunne stukjes.
Horenso goma-ae
Stap 2
Doe de spinazie in kokende water met 1 eetlepel zout. Kook het 2-3 minuten, voeg de bospeen toe en kook nog 1 minuut.
Horenso goma-ae
Stap 3
Haal de groente uit de pan en laat uitlekken.
Horenso goma-ae
Stap 4
Goed spoelen met koud water om af te laten koelen. Daarna goed uit laten lekken.
Horenso goma-ae
Stap 5
Pak de spinazie en knijp ze goed. Daarna snij ze in korte stukjes. Haal hun wortel eraf.
Horenso goma-ae
Stap 6
Veeg vloeistof ook van de bospeen af.
Horenso goma-ae
Stap 7
Mix de groente met de gemengd sesam saus.
Horenso goma-ae
Stap 8
Klaar! Serveer met rijst.
Kana
Geplaatst op:
Auteur

2 reacties op “Recept: Horenso goma-ae

Edith Vervoort-Samuels

Bij een restaurant in Amsterdam op de Weteringschans genaamd Yoshi at ik ooit Ika una ae (hoop dat ik het goed spel) weet je wat dat is. Ik vond het zalig.

Kana

Hoi Edith,

Dat weet ik niet precies wat dat is. Ika betekent inktvis. Una is kort voor unagi denk ik. Unagi is soort Japanse paling. Ae betekent samen. Ik denk dat het inktvis en paling samen waren. Kan dat?

Geef een reactie