Recept: Horenso goma-ae

Recept: Horenso goma-ae

Horenso goma-ae

Horenso goma-ae
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: spinazie
Afdrukken
Van spinazie wordt je sterk! Vraag maar aan Popeye. Veel Nederlanders vinden spinazie verder saai. In Japan maken we er een lekkernij van door er een beetje sesam saus doorheen te mengen. Hieronder lees je hoe je zelf heerlijke spinazie kunt klaarmaken. Succes!

Ingrediënten

200 gram wilde spinazie
1 bospeen
1 eetlepel zout
2 theelepels sojasaus
2 theelepels suiker
surigoma gemalen geroosterd sesam, 2 eetlepels (als surigoma niet verkrijgbaar is, kan je 15-20g Tahin gebruiken)
15 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
4 porties
Porties
68 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

Broccoli of sperziebonen kunnen ook gebruikt worden in plaats van spinazie. Goed uitlekken voordat je groente met sesam saus mengt.

Kana
Geplaatst op:
Auteur

2 reacties op “Recept: Horenso goma-ae

Edith Vervoort-Samuels

Bij een restaurant in Amsterdam op de Weteringschans genaamd Yoshi at ik ooit Ika una ae (hoop dat ik het goed spel) weet je wat dat is. Ik vond het zalig.

Kana

Hoi Edith,

Dat weet ik niet precies wat dat is. Ika betekent inktvis. Una is kort voor unagi denk ik. Unagi is soort Japanse paling. Ae betekent samen. Ik denk dat het inktvis en paling samen waren. Kan dat?

Geef een reactie