Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Van spinazie wordt je sterk! Vraag maar aan Popeye. Veel Nederlanders vinden spinazie verder saai. In Japan maken we er een lekkernij van door er een beetje sesam saus doorheen te mengen. Hieronder lees je hoe je zelf heerlijke spinazie kunt klaarmaken. Succes!
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totaal 30 minuten
Porties 4 porties
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Trefwoord spinazie
calorieën 68kcal

Ingrediënten

  • 200 gram wilde spinazie
  • 1 bospeen
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • surigoma (gemalen geroosterd sesam, 2 eetlepels (als surigoma niet verkrijgbaar is, kan je 15-20g Tahin gebruiken))

Bereiding

  • Was de spinazie goed. Snijd de bospeen in dunne stukjes.
  • Doe de spinazie in kokende water met 1 eetlepel zout. Kook het 2-3 minuten, voeg de bospeen toe en kook nog 1 minuut.
  • Haal de groente uit de pan en laat uitlekken.
  • Goed spoelen met koud water om af te laten koelen. Daarna goed uit laten lekken.
  • Pak de spinazie en knijp ze goed. Daarna snij ze in korte stukjes. Haal hun wortel eraf.
  • Veeg vloeistof ook van de bospeen af.
  • Mix de groente met de gemengd sesam saus.

Tip

Broccoli of sperziebonen kunnen ook gebruikt worden in plaats van spinazie. Goed uitlekken voordat je groente met sesam saus mengt.

2 reacties

Edith Vervoort-Samuels · 1 maart 2019 op 18:30

Bij een restaurant in Amsterdam op de Weteringschans genaamd Yoshi at ik ooit Ika una ae (hoop dat ik het goed spel) weet je wat dat is. Ik vond het zalig.

    Kana · 1 maart 2019 op 18:48

    Hoi Edith,

    Dat weet ik niet precies wat dat is. Ika betekent inktvis. Una is kort voor unagi denk ik. Unagi is soort Japanse paling. Ae betekent samen. Ik denk dat het inktvis en paling samen waren. Kan dat?

Geef een reactie