Recept: Kakiage tempura

Recept: Kakiage tempura
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

tempura
Gang
bijgerecht
Porties
4
Calorieën
150
Voorbereiding
20 minuten
Koken
20 minuten

Beoordeling 4.1 / 29 stemmen

Nog niet beoordeeld. Stem als eerste!

Ingrediënten

1 grote ui
50 gram wortel
2 champignons
10 tak koriander
150 gram garnalen
8 eetlepels bloem
2 eetlepels aardappelzetmeel
1 eigeel
1/2 theelepel zout
150 milliliter bruisend water
500 milliliter olie

Bereiden

Kakiage tempura
Stap 1
Snij ui, wortel, champignon en koriander dun. Haal vocht uit met keuken papier.
Kakiage tempura
Stap 2
Voeg bloem 2-3 eetlepels toe aan groenten en garnalen en meng ze tot ze met een dun laagje bedekt zijn.
Kakiage tempura
Stap 3
Maak beslag. Doe 150 milliliter koud bruisend water in een kom en voeg 5-6 eetlepels bloem, aardappelzetmeel, zout, en een eigeel toe. Licht mengen. Niet te veel mengen anders wordt het beslag te dik!
Kakiage tempura
Stap 4
Meng bedekt groente en garnalen met het beslag.
Kakiage tempura
Stap 5
Doe olie in een diepe pan of wok tot 2-3 centimeter diep van de bodem. Verwarm olie tot 170-180 graden.
Kakiage tempura
Stap 6
Schep beslag met groente en garnalen met een pollepel en doe het zachtjes in de olie. Spreid het beslag een beetje uit.
Kakiage tempura
Stap 7
Als de onderkant goed vast gefrituurd is, dan keer het om. Frituur ze tot de onderkant mooi bruin wordt. Keer eventueel om.
Kakiage tempura
Stap 8
Haal ze uit de olie en laat uitlekken. Klaar!