Recept: Kakiage tempura

Recept: Kakiage tempura

Kakiage tempura

Kakiage tempura
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: tempura
Afdrukken
In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Ingrediënten

1 grote ui
50 gram wortel
2 champignons
10 takjes koriander
150 gram garnalen
8 eetlepels bloem
2 eetlepels aardappelzetmeel
1 eigeel
0,5 theelepel zout
150 milliliter bruisend water
olie voor frituren
20 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Totale tijd
4 porties
Porties
150 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

Lekker met zout. Ook op een kom warme udon noedels.

Je voegt eenvoudig extra ingrediënten toe. In plaats van wortel is zoete aardappel of pompoen ook lekker. Als je garnalen niet lekker vindt, gebruik surimi sticks. Alleen met groenten is ook prima. Maar waterrijke groenten zoals Chinese kool of taugé zijn niet geschikt voor tempra. Als er veel vocht in zit, spet de hete olie tijdens het frituren. Dus voor het frituren haal je vocht van groente goed af en bedek met de bloem.

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie