Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 40 minuten
Porties 4 porties
Gang Bijgerecht
Cuisine Japans
Keyword tempura
Calories 150kcal

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 50 gram wortel
  • 2 champignons
  • 10 takjes koriander
  • 150 gram garnalen
  • 8 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 1 eigeel
  • 0,5 theelepel zout
  • 150 milliliter bruisend water
  • olie (voor frituren)

Bereiding

  • Snij ui, wortel, champignon en koriander dun. Haal vocht uit met keuken papier.
  • Voeg bloem 2-3 eetlepels toe aan groenten en garnalen en meng ze tot ze met een dun laagje bedekt zijn.
  • Maak beslag. Doe 150 milliliter koud bruisend water in een kom en voeg 5-6 eetlepels bloem, aardappelzetmeel, zout, en een eigeel toe. Licht mengen. Niet te veel mengen anders wordt het beslag te dik!
  • Meng bedekt groente en garnalen met het beslag.
  • Doe olie in een diepe pan of wok tot 2-3 centimeter diep van de bodem. Verwarm olie tot 170-180 graden.
  • Schep beslag met groente en garnalen met een pollepel en doe het zachtjes in de olie. Spreid het beslag een beetje uit.
  • Als de onderkant goed vast gefrituurd is, dan keer het om. Frituur ze tot de onderkant mooi bruin wordt. Keer eventueel om.
  • Haal ze uit de olie en laat uitlekken. Klaar!

Tip

Lekker met zout. Ook op een kom warme udon noedels.
Je voegt eenvoudig extra ingrediënten toe. In plaats van wortel is zoete aardappel of pompoen ook lekker. Als je garnalen niet lekker vindt, gebruik surimi sticks. Alleen met groenten is ook prima. Maar waterrijke groenten zoals Chinese kool of taugé zijn niet geschikt voor tempra. Als er veel vocht in zit, spet de hete olie tijdens het frituren. Dus voor het frituren haal je vocht van groente goed af en bedek met de bloem.

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Details

Porties

4

Voorbereiding

20 minuten

Bereiding

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 50 gram wortel
  • 1-2 champignons
  • 10 takjes koriander
  • 150 gram garnalen
  • 7-8 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 1 eigeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 milliliter bruisend water
  • olie (voor frituren)

BEreiding

  • Snij ui, wortel, champignon en koriander dun. Haal vocht uit met keuken papier.
  • Voeg bloem 2-3 eetlepels toe aan groenten en garnalen en meng ze tot ze met een dun laagje bedekt zijn.
  • Maak beslag. Doe 150 milliliter koud bruisend water in een kom en voeg 5-6 eetlepels bloem, aardappelzetmeel, zout, en een eigeel toe. Licht mengen. Niet te veel mengen anders wordt het beslag te dik!
  • Meng bedekt groente en garnalen met het beslag.
  • Doe olie in een diepe pan of wok tot 2-3 centimeter diep van de bodem. Verwarm olie tot 170-180 graden.
  • Schep beslag met groente en garnalen met een pollepel en doe het zachtjes in de olie. Spreid het beslag een beetje uit.
  • Als de onderkant goed vast gefrituurd is, dan keer het om. Frituur ze tot de onderkant mooi bruin wordt. Keer eventueel om.
  • Haal ze uit de olie en laat uitlekken. Klaar!

Geef een reactie

Ervaar Japan offline