Recept: Karaage

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip. Kook je mee?

Details

Porties

4

Voorbereiding

20 minuten

Bereiding

20 minuten

Ingrediënten

  • Kipdijfillet, 400-500g
  • Aardappelzetmeel
  • Mayonaise, 1 eetlepel
  • Sojasaus, 1 eetlepel
  • Sake (of witte wijn), 1 eetlepel
  • Gember puree, 1/2 theelepel
  • Knoflook puree, 1/2 theelepel
  • Zout, 1/3-1/2 theelepel
  • Sesamolie, 1 theelepel

Bereiding

  • Snijd kipdijfillet in kleine stukjes.
  • Meng de alle ingrediënten voor de saus in een kom en doe de kip erin. Mix de saus en kip goed. Laat het staan in de koelkast meer dan 2 uur.
  • Bedek de kip licht met aardappelzetmeel net voor dat je ze in olie doet.
  • Frituur de bedekte kip 4-5 minuten in hete olie (170-180 graden).
  • Haal de kip uit de pan en laat ze staan nog 4-5 minuten.  Zo worden ze ook van binnen goed gaar door hun eigen warmte. Dan worden ze niet te hard.

Knijp 1/8 citroen erover naar smaak. Eet smakelijk! どうぞ召し上がれ!

  • Snijd kipdijfillet
    Snijd kipdijfillet in kleine stukjes.
  • Meng saus en kip
    Meng de alle ingrediënten voor de saus in een kom en doe de kip erin. Mix de saus en kip goed. Laat het staan in de koelkast meer dan 2 uur.
  • Paneer de kip
    Bedek de kip licht met aardappelzetmeel net voor dat je ze in olie doet.
  • Frituur de kip
    Frituur de bedekte kip 4-5 minuten in hete olie (170-180 graden).
  • Nagaren
    Haal de kip uit de pan en laat ze staan nog 4-5 minuten. Zo worden ze ook van binnen goed gaar door hun eigen warmte. Dan worden ze niet te hard.
  • Karaage
    Karaage.

Geef een reactie