Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip. Kook je mee?
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 40 minuten
Porties 4 porties
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord kip
calorieën 106kcal

Ingrediënten

  • 500 gram Kipdijfillet
  • aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sake (witte wijn kan ook)
  • 0,5 theelepel gember puree
  • 0,5 theelepel knoflook puree
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiding

  • Snijd kipdijfillet in kleine stukjes.
  • Meng de alle ingrediënten voor de saus in een kom en doe de kip erin. Mix de saus en kip goed. Laat het staan in de koelkast meer dan 2 uur.
  • Bedek de kip licht met aardappelzetmeel net voor dat je ze in olie doet.
  • Frituur de bedekte kip 4-5 minuten in hete olie (170-180 graden).
  • Haal de kip uit de pan en laat ze staan nog 4-5 minuten. Zo worden ze ook van binnen goed gaar door hun eigen warmte. Dan worden ze niet te hard.
  • Knijp 1/8 citroen erover naar smaak.

Geef een reactie