Recept: Kinpira gobo

Kinpira gobo

Kinpira gobo
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: gobo
Afdrukken

De gobo is een plant die we in Japan kennen maar niet in Nederland. Wat wij gobo noemen is de wortel van een plant die in het Nederlands Grote Klit heet. Vroeger aten jullie hier in Europa deze plant ook. Wij doen er nog steeds veel lekkere dingen mee. Dit recept voor kinpira gobo is daar een voorbeeld van. De gobo lijkt erg veel op Nederlandse schorseneren. Dit gerecht kun je dus gewoon maken met producten die je in Nederland kunt kopen.

Ingrediënten

2 stuks schorseneren
1 bospeen
1 eetlepel sake of witte wijn
1 eetlepel suiker
2 eetlepels soja-saus
2 eetlepels mirin Japanse zoet kookwijn
sesam olie
1 eetlepel azijn
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
4 porties
Porties
124 kcal
calorieën

Instructies

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie