Recept: Niku-miso

Recept: Niku-miso
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is geen gerecht maar een topping die je kunt gebruiken op andere dingen, zoals noedels of rijst. Veel kookplezier!

miso
Gang
bijgerecht
Porties
4
Calorieën
78
Voorbereiding
10 minuten
Koken
30 minuten

Beoordeling 4.2 / 13 stemmen

Ingrediënten

300 gram gehakt
1 ui
1 bospeen
1 champignon of shiitake
1 lente-ui
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels miso
3 eetlepels mirin
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel suiker
1/2 eetlepel gember puree
1/2 theelepel knoflook puree

Bereiden

Niku miso
Stap 1
Snijd de ui, lente-ui, bospeen en champignon is kleine stukjes.
Niku miso
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de saus goed.
Niku miso
Stap 3
Verhit 1 eetlepel sesamolie in een bakpan. Doe de groente erin en bak ze tot hun kleur een beetje verandert.
Niku miso
Stap 4
Voeg het gehakt toe en bak het vlees tot het gaar is.
Niku miso
Stap 5
Doe de gemengde saus erin en roerbak ze tot bijna alle saus opgenomen is. Zet het vuur laag en bak nog 3-5 minuten. Doe de gas uit en laat ze staan en afkoelen.
Niku miso
Stap 6
Serveer op een kom rijst of in noedelsoep. Eetsmakelijk!
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie