Recept: Niku-miso

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is geen gerecht maar een topping die je kunt gebruiken op andere dingen, zoals noedels of rijst. Veel kookplezier!

Details

Porties

4

Voorbereiding

10 minuten

Bereiding

30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt (kip of half om half)
  • 1 ui
  • 1 bospeen
  • 1 champignon of shitake
  • 1 lente-ui
  •  eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels miso
  • 3 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gember puree
  • 1/2 theelepel knoflook puree

Bereiding

  • Snijd de ui, lente-ui, bospeen en champignon is kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed.
  • Verhit 1 eetlepel sesamolie in een bakpan. Doe de groente erin en bak ze tot hun kleur een beetje verandert.
  • Voeg het gehakt toe en bak het vlees tot het gaar is.
  • Doe de gemengde saus erin en roerbak ze tot bijna alle saus opgenomen is. Zet het vuur laag en bak nog 3-5 minuten. Doe de gas uit en laat ze staan en afkoelen.

Tip: Deze niku-miso is heel lekker op allerlei dingen. Bijvoorbeeld op warme of koude noedelsoep of gestoomde witte rijst.

Eetsmakelijk! どうぞめしあがれ!

Geef een reactie