Recept: Niku-miso

Niku-miso op rijst

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Niku-miso

Niku-miso op rijst
Niku-miso
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: miso
Afdrukken

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is geen gerecht maar een topping die je kunt gebruiken op andere dingen, zoals noedels of rijst. Veel kookplezier!

Ingrediënten

300 gram gehakt kip of half om half
1 ui
1 bospeen
1 champignon of shiitake
1 lente-ui
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels miso
3 eetlepels mirin
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel suiker
1/2 theelepel gember puree
1/2 theelepel knoflook puree
10 min
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
40 min
Totale tijd
4 porties
Porties
78 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

Deze niku-miso is heel lekker op allerlei dingen. Bijvoorbeeld op warme of koude noedelsoep of gestoomde witte rijst.

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie