Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is geen gerecht maar een topping die je kunt gebruiken op andere dingen, zoals noedels of rijst. Veel kookplezier!
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totaal 40 minuten
Porties 4 porties
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Trefwoord miso
calorieën 78kcal

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt (kip of half om half)
  • 1 ui
  • 1 bospeen
  • 1 champignon of shiitake
  • 1 lente-ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels miso
  • 3 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gember puree
  • 1/2 theelepel knoflook puree

Bereiding

  • Snijd de ui, lente-ui, bospeen en champignon is kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed.
  • Verhit 1 eetlepel sesamolie in een bakpan. Doe de groente erin en bak ze tot hun kleur een beetje verandert.
  • Voeg het gehakt toe en bak het vlees tot het gaar is.
  • Doe de gemengde saus erin en roerbak ze tot bijna alle saus opgenomen is. Zet het vuur laag en bak nog 3-5 minuten. Doe de gas uit en laat ze staan en afkoelen.

Tip

Deze niku-miso is heel lekker op allerlei dingen. Bijvoorbeeld op warme of koude noedelsoep of gestoomde witte rijst.

Geef een reactie

Ervaar Japan offline