Recept: Okonomiyaki

Recept: Okonomiyaki
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Een van de leukste gerechten om te eten als je naar Osaka reist is okonomiyaki, de Japanse versie van de pannenkoek. Ook in Hiroshima is de okonomiyaki populair. Japanse pannenkoeken zijn niet zoet zoals vaak in Nederland het geval is. Wij doen er allerlei hartige ingrediënten in. In het beslag zit altijd kool en we doen er altijd lekker veel hartige saus en mayonaise op. Veel plezier met dit recept!

okonomiyaki
Gang
hoofdgerecht
Porties
4
Calorieën
666
Voorbereiding
15 minuten
Koken
30 minuten

Beoordeling 4 / 23 stemmen

Nog niet beoordeeld. Stem als eerste!

Ingrediënten

1/4 ui
2 lente-uien
200 gram meel
20 gram aardappelzetmeel
2 eieren
1 theelepel dashi-poeder
1 theelepel zout
300 milliliter water
100 gram garnalen
200 gram spek
50 milliliter okonomiyaki-saus
20 gram ao-nori

Bereiden

Okonomiyaki
Stap 1
Snijd de kool dun. Snijd de lente-uien in kleine stukjes.
Stap 2
Mix het meel, het aardappelzetmeel, eieren, dashi poeder, en water goed.
Okonomiyaki
Stap 3
Voeg de gesneden kool, lente-ui en garnalen toe en meng ze.
Stap 4
Verhit de pan met een beetje olie. Bak het spek in de pan.
Okonomiyaki
Stap 5
Doe het beslag erover en maak er een mooi ronde vorm van. Bak de onderzijde goed.
Stap 6
Keer de pannenkoek om en bak hem tot het beslag gekookt is.
Okonomiyaki
Stap 7
Serveer de pannenkoek met okonomiyaki-saus. Je kunt mayonaise en/of ao-nori erover doen voor de smaak.