Warning: file_get_contents(/home/japanwid/public_html/wp-content/plugins/themeisle-companion/vendor/codeinwp/themeisle-content-forms/composer.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/japanwid/public_html/wp-content/plugins/themeisle-companion/vendor/codeinwp/themeisle-content-forms/load.php on line 64

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Een van de leukste gerechten om te eten als je naar Osaka reist is okonomiyaki, de Japanse versie van de pannenkoek. Ook in Hiroshima is de okonomiyaki populair. Japanse pannenkoeken zijn niet zoet zoals vaak in Nederland het geval is. Wij doen er allerlei hartige ingrediënten in. In het beslag zit altijd kool en we doen er altijd lekker veel hartige saus en mayonaise op. Veel plezier met dit recept!
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totaal 45 minuten
Porties 4 porties
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord okonomiyaki
calorieën 666kcal

Ingrediënten

  • 1/4 ui
  • 2 lente-uien
  • 200 gram meel
  • 20 gram aardappelzetmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel dashi-poeder (Japanse visbouillon)
  • 1 theelepel zout
  • 300 milliliter water
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram spek
  • okonomiyaki-saus (Japanse pannenkoek saus: vaak verkrijgbaar bij een Aziatische supermarkt)
  • ao-nori (Japanse gedroogde zeewier: vaak verkrijgbaar bij een Aziatische supermarkt)

Bereiding

  • Snijd de kool dun. Snijd de lente-uien in kleine stukjes.
  • Mix het meel, het aardappelzetmeel, eieren, dashi poeder, en water goed.
  • Voeg de gesneden kool, lente-ui en garnalen toe en meng ze.
  • Verhit de pan met een beetje olie. Bak het spek in de pan.
  • Doe het beslag erover en maak er een mooi ronde vorm van. Bak de onderzijde goed.
  • Keer de pannenkoek om en bak hem tot het beslag gekookt is.
  • Serveer de pannenkoek met okonomiyaki-saus. Je kunt mayonaise en/of ao-nori erover doen voor de smaak.

Geef een reactie

Ervaar Japan offline