Recept: Poteto sarada

Recept: Poteto sarada
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Jullie Nederlanders zijn aardappeleters. In Japan vinden we gekookte aardappels niet lekker. We maken er wel graag aardappelsalade van. Vandaag een makkelijk recept voor Japanse aardappel salade. Natuurlijk heb ik van elke stap een foto gemaakt zodat je precies kunt zien wat je moet doen.

aardappel
Gang
bijgerecht
Porties
4
Calorieën
358
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten

Beoordeling 4.6 / 19 stemmen

Nog niet beoordeeld. Stem als eerste!

Ingrediënten

4 grote aardappels
1/2 ui
80 gram komkommer
1/2 blikje tonijn
8 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel zout
10 gram peper

Bereiden

Poteto sarada
Stap 1
Snijd aardappels, ui en komkommer. Laat de tonijn uitlekken.
Poteto sarada
Stap 2
Breng 2 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook, doe er de aardappels in en kook ze tot ze zacht worden.
Poteto sarada
Stap 3
Doe de ui op bodem van een vergiet en giet de aardappels af over de ui. Zo worden ui een beetje gekookt en niet pittig.
Poteto sarada
Stap 4
Doe de aardappels en ui in een grote kom en stamp ze. Voeg tonijn toe en mix de mengsel met mayonaise.
Poteto sarada
Stap 5
Voeg de komkommer en kappertjes toe.
Poteto sarada
Stap 6
Strooi peper voor het eten.
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie