Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Jullie Nederlanders zijn aardappeleters. In Japan vinden we gekookte aardappels niet lekker. We maken er wel graag aardappelsalade van. Vandaag een makkelijk recept voor Japanse aardappel salade. Natuurlijk heb ik van elke stap een foto gemaakt zodat je precies kunt zien wat je moet doen.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 20 minuten
Porties 4 porties
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Trefwoord aardappel
calorieën 358kcal

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 0,5 ui
  • 80 gram komkommer
  • 0,5 blikje tonijn
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel zout
  • peper

Bereiding

  • Snijd aardappels, ui en komkommer.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Breng 2 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook, doe er de aardappels in en kook ze tot ze zacht worden.
  • Doe de ui op bodem van een vergiet en giet de aardappels af over de ui. Zo worden ui een beetje gekookt en niet pittig.
  • Doe de aardappels en ui in een grote kom en stamp ze. Voeg tonijn toe en mix de mengsel met mayonaise.
  • Voeg de komkommer en kappertjes toe.
  • Strooi peper voor het eten.

Geef een reactie