Recept: Poteto sarada

Jullie Nederlanders zijn aardappeleters. In Japan vinden we gekookte aardappels niet lekker. We maken er wel graag aardappel salade van. Vandaag een makkelijk recept voor Japanse aardappel salade. Natuurlijk heb ik van elke stap een foto gemaakt zodat je precies kunt zien wat je moet doen.

Details

Porties

4

Voorbereiding

10 minuten

Bereiding

10 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 1/2 ui
  • Komkommer, 80 gram
  • 1/2 blikje tonijn
  • Mayonaise, 8 eetlepels
  • Kappertjes, 1 eetlepel
  • Zout, 1 eetlepel
  • Peper

Bereiding

  • Snijd aardappels, ui en komkommer.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Breng 2 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook, doe er de aardappels in en kook ze tot ze zacht worden.
  • Doe de ui op bodem van een vergiet en giet de aardappels af over de ui. Zo worden ui een beetje gekookt en niet pittig.
  • Doe de aardappels en ui in een grote kom en stamp ze. Voeg tonijn toe en mix de mengsel met mayonaise.
  • Voeg de komkommer en kappertjes toe.
  • Strooi peper voor het eten.

Bereiding

Eetsmakelijk! どうぞ召し上がれ!

Geef een reactie