Recept: Takikomi-gohan

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Takikomi-gohan

Takikomi-gohan
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: rijst
Afdrukken
Takikomi-gohan in rijst gekookt met paddestoelen en wortel. Het is een populair gerecht uit de traditionele Japanse keuken. Witte rijst is geen hoofdgerecht, maar door de toevoeging van een paar ingrediënten wordt het als takikomi-gohan de hoofdmoot van de maaltijd. Op de foto hierboven zie je het recentelijk bij mij thuis geserveerd met miso-soep, salade en umeboshi.

Ingrediënten

2 grote gedroogde shii-take paddestoelen
1 stuk konbu zeewier ongeveer 8×4 cm
2 kopjes warm water
100 gram bruine champignons
1 wortel
1 stuk verse gember ongeveer 5 cm
1 eetlepel mirin
1 theelepel honing
2 eetlepels sojasaus
0,5 theelepel zout
2 kopjes sushi rijst gewassen en uitgelekt
koriander voor garnering
20 min
Voorbereidingstijd
40 min
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
4 porties
Porties
243 kcal
calorieën

Instructies

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie