Recept: Tamagoyaki

In Japan zijn we dol op eieren. Onze omeletten hebben een typisch Japanse smaak en zijn zowel warm als koud erg lekker. Vandaag laat ik zien hoe je makkelijk een Japans omelet bakt.

Details

Porties

4

Voorbereiding

10 minuten

Bereiding

10 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • Dashi poeder (Japanse vis bouillon), 1 theelepel
  • Warm water, 50cc
  • Olie

Bereiding

  • Maak de dashi soep. Doe het dashi poeder in 50cc warm water, mix het goed en laat helemaal afkoelen.
  • Klop 4 eieren in een kom en doe de dashi soep erin. Meng ze nog een beetje.
  • Verwarm de olie in de pan. Zorg ervoor dat het hele oppervlak van de pan bedekt is met de olie. Ik gebruik keukenpapier om olie te smeren.
  • Giet gemengd eieren in de pan tot de bodem dunbedekt is.
  • Rol deze dunne laag op van achter naar voren.
  • Als je het omelet tot het eind opgerold hebt, dan duw het weer naar de diepste plek van de pan. Giet er weer gemengde eieren bij. Til de opgerolde omelet een beetje op en laat de vloeibare eieren eronder vloeien. Als de dunne laag een beetje gekookt is geworden, dan rol de laag nog een keer. Zo wordt het omelet groter.
  • Herhaal het rol-proces tot de eieren op zijn. Af en toe giet een beetje olie in de pan zodat het omelet niet aan de pan plakt.

Snijd het omelet en eetsmakelijk. どうぞ召し上がれ!

Tip: Om dit gerecht te maken gebruiken we een Japanse vierkante omeletten pan. Japanse vierkante pannen zijn verkrijgbaar bij Rakuten in verschillende prijsklassen. Ik raad deze pan van ongeveer €17 of deze pan van ongeveer €30 aan.

Geef een reactie