Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken. Ik heb bij iedere stap een foto gezet zodat je kunt zien wat je moet doen.
Voorbereiding 2 hours 30 minuten
Totaal 2 hours 30 minuten
Porties 4 porties
Gang Hoofdgerecht
Cuisine Japans
Keyword kip
Calories 280kcal

Ingrediënten

  • 12 kipdrumsticks
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 2 eetlepels Mirin (Japanse zoete kookwijn)
  • 1 eetlepel Sake of witte wijn
  • 1 theelepel Suiker
  • 1 theelepel Knoflookpuree
  • 1 theelepel Gemberpuree

Bereiding

  • Snijdt de kipdrumsticks gedeeltelijk van het bot.
  • Mix de ingrediënten voor saus in een kom.
  • Marineer de kipdrumsticks met de saus en laat ze staan in de koelkast meer dan 2 uur.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en leg de gemarineerde kipdrumsticks erop. Bak ze op 225 graden voor 20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Ervaar Japan offline