Recept: Temaki sushi

Recept: Temaki sushi
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Temaki betekent hand-gerold. Je legt zeewier op je hand, doet er een beetje rijst op en de toppings die jij lekker vindt. Je kiest dus zelf wat je er behalve rijst en zeewier nog meer in stopt. Houdt je niet van rauwe vis, dan laat je de sashimi in de viswinkel liggen. Ben je vegetarisch of veganistisch, dan is dit recept ook geschikt voor jou. Vier kerst dit jaar Japanse stijl.

sushi
Gang
hoofdgerecht
Porties
4
Calorieën
810
Voorbereiding
60 minuten
Koken
30 minuten

Beoordeling 5 / 1 stemmen

Nog niet beoordeeld. Stem als eerste!

Ingrediënten

500 gram sushi rijst
100 milliliter rijstazijn
60 gram suiker
1 theelepel zout
100 gram gerookte zalm fillet
2 haringen
1 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel gemberpuree
1/2 blikje tonijn
6 plakje rosbief
80 gram gegrilde worst
1 avocado
1/2 komkommer
50 gram haricots vert
6 blad Romaine sla
1 bakje chuka wakame
3 tak koriander
1 zakje sushi gember
20 vel nori zeewier
50 milliliter sojasaus
10 gram wasabi pasta

Bereiden

Temaki sushi
Stap 1
Kook de sushi rijst volgens de instructie op de verpakking.
Temaki sushi
Stap 2
Bak tamagoyaki volgens dit recept en laat afkoelen.
Temaki sushi
Stap 3
Kook haricots vert (pas in het water doen als het water kookt) met een snufje zout tot ze gaar zijn (3-4 minuten). Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
Temaki sushi
Stap 4
Maak sushi azijn. Verwarm 100 milliliter rijst azijn in een pan en voeg 60 gram suiker en een theelepel zout toe. Roer ze goed tot ze opgelost zijn en daarna laat ze afkoelen. Belangrijk: niet laat het koken!
Temaki sushi
Stap 5
Maak tonijn topping. Laat een half blikje tonijn uitlekken en doe ze in een kom. Voeg 1 eetlepel mayonaise en een beetje zout toe. Meng ze goed tot ze glad zijn.
Temaki sushi
Stap 6
Maak haring topping. Hak de staartjes van de haring weg en snij haring in kleine stukjes. Mix 1 eetlepel sojasaus en 1/2 theelepel gember puree in een kommetje. Voeg gesneden haring toe en meng ze goed.
Temaki sushi
Stap 7
Maak sushi rijst. Doe de gekookte rijst in een grote kom en voeg gemengde azijn beetje bij beetje toe. Meng ze goed tot alle rijst bedekt is met de azijn. Niet te hard roeren, want dan gaan de rijstkorrels kapot. Belangrijk: laat het afkoelen voor je het eet.
Temaki sushi
Stap 8
Snij alle toppings in dunne reepjes en rol de rosbief op zodat ze makkelijk in de temaki gerold kunnen worden. Knip groot nori vel in twee of vier stukken.
Temaki sushi
Stap 9
Leg alles mooi op de borden. Klaar.
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie