Recept: Tofu no miso-shiru

Tofu no miso-shiru

Tofu no miso-shiru
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: miso
Afdrukken

Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Vandaag laat ik je zien hoe je snel en makkelijk zelf miso-soep kunt koken. Veel plezier!

Ingrediënten

50 gram tofu
50 gram prei
1 lente ui
1 theelepel gedroogd wakame zeewier
1 volle eetlepel miso
5 gram dashi poeder Japanse vis soepbasis
800 milliliter water
5 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
4 porties
Porties
59 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

Voor miso soep gebruiken we allerlei dingen. Paddenstoel en ui zijn heel lekker in de soep. Rettich en wortel zijn ook een populaire combinatie. Als je aardappel of zoete aardappel of pompoen gebruikt, dan wordt de soep heel vullend (kook de groente goed gaar voor dat je miso er in doet). Het is ook lekker om een ei in de soep te pocheren!

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Een reactie op “Recept: Tofu no miso-shiru

Marco Pothuizen

Vond 'm heerlijk. Vulde goed, en dit is meteen mijn meest geliefde soep geworden!

Geef een reactie