Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Vandaag laat ik je zien hoe je snel en makkelijk zelf miso-soep kunt koken. Veel plezier!
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Porties 4 porties
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Trefwoord miso
calorieën 59kcal

Ingrediënten

  • 50 gram tofu
  • 50 gram prei
  • 1 lente ui
  • 1 theelepel gedroogd wakame zeewier
  • 1 volle eetlepel miso
  • 5 gram dashi poeder (Japanse vis soepbasis)
  • 800 milliliter water

Bereiding

  • Snij prei in heel dunne stukjes, lente ui in 2-3 millimeter dik en tofu in kleine blokjes.
  • Doe het water in de pan en kook, dan voeg de dashi poeder toe.
  • Voeg prei en tofu toe. Tofu kan spetteren dus doe ze er zachtjes in. Kook 1-2 minuten.
  • Draai het vuur uit. Schep een lepel vol miso in een pollepel dan doe een beetje soep erin. Los de miso beetje bij beetje op in de pollepel en laat het langzaam in de soep lopen.
  • Doe het vuur nog een keer aan. Doe gedroogd wakame zeewier erin en roer. Kook ze met klein vuur nog 1 minuut en tot het zeewier lekker zacht is.
  • Serveer de soep in een kleine soepkom en strooi lente ui. Klaar!

Tip

Voor miso soep gebruiken we allerlei dingen. Paddenstoel en ui zijn heel lekker in de soep. Rettich en wortel zijn ook een populaire combinatie. Als je aardappel of zoete aardappel of pompoen gebruikt, dan wordt de soep heel vullend (kook de groente goed gaar voor dat je miso er in doet). Het is ook lekker om een ei in de soep te pocheren!

1 reactie

Marco Pothuizen · 19 maart 2019 op 18:09

Vond ‘m heerlijk. Vulde goed, en dit is meteen mijn meest geliefde soep geworden!

Geef een reactie