Recept: Tofu no miso-shiru

Recept: Tofu no miso-shiru
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Vandaag laat ik je zien hoe je snel en makkelijk zelf miso-soep kunt koken. Veel plezier!

miso
Gang
bijgerecht
Porties
4
Calorieën
59
Voorbereiding
5 minuten
Koken
10 minuten

Beoordeling 4.2 / 19 stemmen

Ingrediënten

50 gram tofu
50 gram prei
1 lente-ui
1 theelepel gedroogd wakame zeewier
1 eetlepel miso
5 gram dashi-poeder
800 milliliter water

Bereiden

Tofu no miso-shiru
Stap 1
Snij prei in heel dunne stukjes, lente ui in 2-3 millimeter dik en tofu in kleine blokjes.
Tofu no miso-shiru
Stap 2
Doe het water in de pan en kook, dan voeg de dashi poeder toe.
Tofu no miso-shiru
Stap 3
Voeg prei en tofu toe. Tofu kan spetteren dus doe ze er zachtjes in. Kook 1-2 minuten.
Tofu no miso-shiru
Stap 4
Draai het vuur uit. Schep een lepel vol miso in een pollepel dan doe een beetje soep erin. Los de miso beetje bij beetje op in de pollepel en laat het langzaam in de soep lopen.
Tofu no miso-shiru
Stap 5
Doe het vuur nog een keer aan. Doe gedroogd wakame zeewier erin en roer. Kook ze met klein vuur nog 1 minuut en tot het zeewier lekker zacht is.
Tofu no miso-shiru
Stap 6
Serveer de soep in een kleine soepkom en strooi lente ui. Klaar!
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Een reactie op “Recept: Tofu no miso-shiru

Marco Pothuizen

Vond ‘m heerlijk. Vulde goed, en dit is meteen mijn meest geliefde soep geworden!

Laat een reactie achter bij Marco Pothuizen Reactie annuleren