Recept: Wakame su no mono

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Wakame su no mono

Wakame su no mono
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: wakame
Afdrukken
Een Japanse maaltijd bestaat altijd uit verschillende gerechten. Vandaag vertel ik je hoe je makkelijk een bijgerecht maakt dat goed past bij iedere Japanse maaltijd. Su no mono is een soort salade met azijn. Dit recept is voor azijnsalade met komkommer, wakame en tonijn. Veel plezier!

Ingrediënten

5 gram gedroogd wakame zeewier verkrijgbaar in Aziatische supermarkten
1/3 komkommer
1 kleine ui
1/2 blikje tonijn
3 eetlepels rijstazijn verkrijgbaar in Azieatische supermarkt en Seikatsu.nl
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
sesamzaad
zout
10 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
4 porties
Porties
5 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

In plaats van tonijn is surimi ook lekker. Als je niet van zoet houdt mag je ook minder suiker gebruiken. Lekker als bijgerecht.

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie