Recept: Yaki-gyoza

Recept: Yaki-gyoza
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dumplings of dim-sum. De Chinese versie wordt gestoomd. In Japan vinden we het lekker om de gyoza te bakken. De meeste Aziatische supermarkten in Nederland verkopen gyoza vellen. De rest van de ingrediënten kun je gewoon kopen bij een Nederlandse supermarkt.

gyoza
Gang
hoofdgerecht
Porties
4
Calorieën
580
Voorbereiding
45 minuten
Koken
15 minuten

Beoordeling 4.4 / 35 stemmen

Ingrediënten

300 gram half-om-half gehakt
1/4 kool
1 ui
3 lente-ui
40 gyoza vellen
1/2 theelepel zout
2 theelepels Japanse sojasaus
1 theelepel vissaus of oestersaus
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels aardappelzetmeel

Bereiden

Yaki-gyoza
Stap 1
Doe de kool in de foodprocessor en hak de kool in kleine stukjes. Knijp de kool om het water uit te lekken.
Yaki-gyoza
Stap 2
Snij ui en lente-ui naar klijne stukjes. Je mag hier ook foodprocesser gebruiken.
Yaki-gyoza
Stap 3
Meng de kool, ui en lente-ui met gehakt. Voeg de saus toe en kneed het mengels goed met je handen.
Yaki-gyoza
Stap 4
Pak een gyoza vel en leg kleine portie gehaktmengsel in het midden.
Yaki-gyoza
Stap 5
Nu komt het moeilijkste gedeelte: het vouwen van de gyoza. Doe een beetje water aan het bovenrandje van de gyoza vel en vouw het vel in tweeën. Plak daarna beetje bij beetje de randen aan elkaar vast in een vouw, zoals op de foto’s hieronder.
Yaki-gyoza
Stap 6
Leg meel of aardappelzetmeel neer op het bord voordat je de gemaakt gyoza’s erop leg. Dan plakken ze niet aan het bord.
Yaki-gyoza
Stap 7
Doe olie (2 eetlepels) in de koekenpan en leg gyoza’s erop. Bak ze tot de bodem lichtbruin wordt.
Yaki-gyoza
Stap 8
Voeg water (100cc) toe en laat de gyoza garen met de deksel erop.
Yaki-gyoza
Stap 9
Als er bijna geen meer water in de pan zit, doe het deksel open, besprenkel met een beetje sesamolie en bak ze nog een beetje tot ze er krokant uitzien. Je mag ze keren als je twee kanten crispy wil.
Yaki-gyoza
Stap 10
Serveer de gyoza met soja-saus of ponzu (soja-saus met citroensap).
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie