Recept: Yaki-gyoza

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Yaki-gyoza

Yaki-gyoza
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: gyoza
Afdrukken
De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dumplings of dim-sum. De Chinese versie wordt gestoomd. In Japan vinden we het lekker om de gyoza te bakken. De meeste Aziatische supermarkten in Nederland verkopen gyoza vellen. De rest van de ingrediënten kun je gewoon kopen bij een Nederlandse supermarkt.

Ingrediënten

300 gram Half om half gehakt kip gehakt kan ook
1/4 kool
1 ui
3 stengels lente-ui
40 gyoza vellen
1/2 theelepel zout
2 theelepels sojasaus
1 theelepel vissaus of oestersaus
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels aardappelzetmeel
45 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
4 porties
Porties
580 kcal
calorieën

Instructies

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie