Recept: Yakisoba

Recept: Yakisoba
Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. Je kunt in Nederland ook lekkere noedels eten in een restaurant maar je kunt ze ook zelf koken. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba. Veel plezier!

noedels
Gang
hoofdgerecht
Porties
4
Calorieën
248
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten

Beoordeling 3 / 2 stemmen

Nog niet beoordeeld. Stem als eerste!

Ingrediënten

4 zakje woknoedels
2 plakje bacon
1 ui
2 blad kool
30 gram wortel
100 gram taugé
1 fles Yakisoba saus of Okonomiyaki saus
1 eetlepel kippenbouillon
1 eetlepel sesamolie
50 gram ao-nori
1.5 liter water

Bereiden

Yakisoba
Stap 1
Snij groente en bacon in dunne reepjes.
Yakisoba
Stap 2
Kook 1,5 liter water en doe het in een grote kom of diepe pan. Leg de noedels er in tot ze zacht zijn (4 a 5 minuten).
Yakisoba
Stap 3
Verwarm sesamolie in een wok en bak bacon. Voeg ui, wortel, kool en taugé en bak ze licht. Doe kippenbouillon erbij en bak nog een beetje.
Yakisoba
Stap 4
Lek noedels uit als ze al zacht zijn en doe ze in de pan.
Yakisoba
Stap 5
Mix noedels, bacon en groente goed in de pan. Verdeel de saus over de noedels en meng alles goed tot ze mooi bruin bedekt zijn met de saus, bak nog meer. Proef eventueel en voeg de saus naar smaak.
Yakisoba
Stap 6
Doe ze op een bord en strooi ao-nori erop. Klaar! Eet ze met zwarte peper of chilipoeder is ook lekker.
Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie