Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. Je kunt in Nederland ook lekkere noedels eten in een restaurant maar je kunt ze ook zelf koken. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba. Veel plezier!
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 20 minuten
Porties 4 porties
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord noedels
calorieën 248kcal

Ingrediënten

  • 4 zakjes wok noedels (bijvoorbeeld van Conimex)
  • 2 plakjes bacon (je kunt ook ham of worst gebruiken)
  • 1 ui
  • 2 bladeren kool
  • 30 gram wortel
  • 100 gram taugé
  • Yakisoba saus of Okonomiyaki saus (verkrijgbaar in Aziatische supermarkt)
  • 1 eetlepel kippenbouillon poeder
  • sesamolie (bak olie)
  • ao-nori (gedroogd zeewier poeder, verkrijgbaar in Aziatische supermarkt)
  • 1,5 liter water

Bereiding

  • Snij groente en bacon in dunne reepjes.
  • Kook 1,5 liter water en doe het in een grote kom of diepe pan. Leg de noedels er in tot ze zacht zijn (4 a 5 minuten).
  • Verwarm sesamolie in een wok en bak bacon. Voeg ui, wortel, kool en taugé en bak ze licht. Doe kippenbouillon erbij en bak nog een beetje.
  • Lek noedels uit als ze al zacht zijn en doe ze in de pan.
  • Mix noedels, bacon en groente goed in de pan. Verdeel de saus over de noedels en meng alles goed tot ze mooi bruin bedekt zijn met de saus, bak nog meer. Proef eventueel en voeg de saus naar smaak.
  • Doe ze op een bord en strooi ao-nori erop. Klaar! Eet ze met zwarte peper of chilipoeder is ook lekker.

Tip

In plaats van bacon, zijn garnalen ook lekker. Tijdens het bakken, mag je sojasaus of oestersaus toevoegen naar smaak.

Geef een reactie