Recept: Yakisoba

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Yakisoba

Yakisoba
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: noedels
Afdrukken
In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. Je kunt in Nederland ook lekkere noedels eten in een restaurant maar je kunt ze ook zelf koken. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba. Veel plezier!

Ingrediënten

4 zakjes wok noedels bijvoorbeeld van Conimex
2 plakjes bacon je kunt ook ham of worst gebruiken
1 ui
2 bladeren kool
30 gram wortel
100 gram taugé
Yakisoba saus of Okonomiyaki saus verkrijgbaar in Aziatische supermarkt
1 eetlepel kippenbouillon poeder
sesamolie bak olie
ao-nori gedroogd zeewier poeder, verkrijgbaar in Aziatische supermarkt
1,5 liter water
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
4 porties
Porties
248 kcal
calorieën

Instructies

Recept Notities

In plaats van bacon, zijn garnalen ook lekker. Tijdens het bakken, mag je sojasaus of oestersaus toevoegen naar smaak.

Kana
Geplaatst op:
Auteur

Geef een reactie