Categorie: Opinie & achtergrond

Oktoberfest

Oktoberfest in Japan

Oktoberfest kennen we allemaal als het bierfeest uit München. In Japan worden regelmatig (ook buiten oktober) soortgelijke feesten gehouden.

6 goede Japanse kookboeken

Wat is er nou leuker dan experimenteren in de keuken? De Japanse keuken is werelderfgoed. Kook je graag Japans, dan zijn deze 6 Japanse kookboeken voor jou.

Koinobori

Golden Week: Kinderdag

Al ruim 1.500 jaar wordt op de vijfde dag van de vijfde maand stilgestaan bij de individualiteit, de persoonlijkheid en het geluk van kinderen.

Dag van de Grondwet

Golden Week: Dag van de Grondwet

Op de Dag van de Grondwet wordt stilgestaan bij de geschiedenis die leidde tot de totstandkoming van de grondwet in 1947 en de positieve gevolgen.

Keizer Hirohito en President Reagan

Golden Week: Showa Dag

Op 29 april wordt de turbulente periode waarin Keizer Hirohito aan de macht was herdacht. Deze dag, Showa Dag, is het begin van Golden Week in Japan.

Cultuurschok in Japan, puur genieten

Als je in een vreemd land aankomt ervaar je een cultuurschok. Met een positieve instelling zorgt je cultuurschok in Japan voor onvergetelijke herinneringen.

Japanse lunch

Wat eten Japanners voor hun lunch?

Bij mij thuis zijn we 50% Japans, dus het is niet raar dat we ook regelmatig Japans eten. Net als in Nederland eten Japanners ’s avonds uitgebreid en zijn het ontbijt en de lunch kleinschaliger. Wil je weten wat Japanners koken? Kijk dan eens op onze pagina met authentieke Japanse recepten of koop een goed Japans…