Tokyo Ramen Iki

Tokyo Ramen Iki

Voor mij zit de ultieme ervaring van (gedeeltelijk) in het eten. Maar dat wil niet zeggen dat je persé naar Japan hoeft om Japan te ervaren. Dat kan ook prima in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld zelf thuis Japans koken met een van onze authentieke Japanse recepten. Maar je kunt ook buiten de deur eten. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld prima ramen noedels eten. Laatst probeerde ik al eens de tonkotsu ramen van Taka Japanese Kitchen en Ramen-ya. Afgelopen weekend was de chicken ramen van Tokyo Ramen Iki aan de beurt.

Het menu van Tokyo Ramen Iki

Zoals een goed ramen restaurant betaamt beperkt ook Tokyo Ramen Iki zich tot één soort soep basis: kip. Iedere regio in Japan doet ramen net weer even anders. Zo staat Hakata op het eiland Kyushu bekend om tonkotsu ramen, noedels met een soep getrokken van varkensbotten. Op Hokkaido vind je overal miso ramen. En in Tokyo is de lokale variant dus chicken ramen.

Je kunt kiezen uit soep op basis van kip gemengd met sojasaus, zout of miso. Van ieder van deze drie keuzes staat een dunne bouillon en een dikkere soep (nouko) op het menu. Vind je het prettig om tijdens het eten te gaan zweten dan is er ook nog een pittige variant. Bij iedere variant kun je kiezen uit een standaard arsenaal aan toppings zoals zeewier, gekookt ei en meer.

Verder kun je nog kiezen uit een een paar voor- en bijgerechten, maar de grote afwezige daarbij was wat mij betreft gyoza. Ik ben volgens mij nog nooit in een ramen restaurant geweest waar geen gyoza op het menu staat. Gyoza is feitelijk eerste keuze als het gaat om bijgerechten.

Dat er geen gyoza op het menu staat heeft waarschijnlijk te maken met de insteek van Tokyo Ramen Iki. Ze streven ernaar om alleen maar eten te serveren zonder conserveringsmiddelen. En als er één ding zit in de gyoza-vellen die je in Nederland koopt…

Hoe smaakt het eten?

Laat het duidelijk zijn: de ramen bij Tokyo Ramen Iki zijn heerlijk! De noedels zijn goed op smaak, de soep is vol maar niet te rijk en voor de kipgehaktballetjes in de soep zou ik een moord doen. Kana was ook erg onder de indruk en de smaak deed haar denken aan haar jeugd. Als eten je doet denken aan je jeugd moet het wel lekker, en in dit geval ook authentiek zijn.

Waar de tonkotsu ramen van Taka Japanese Kitchen en Ramen-ya eigenlijk iets te rijk zijn, is de balans hier precies goed. De soep vult, maar ligt niet zwaar op de maag. In Japan is het voor ramen chefs een teken dat hun soep lekker is als de hele kom leeg gedronken wordt door de klanten. Hier, bij Tokyo Ramen Iki hadden we allemaal onze kom leeg.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bezoek Tokyo Ramen Iki

Beoordeling
Wouter
Geplaatst op:
Woonde 5 jaar in Japan. Werkte er als leraar Engels. Getrouwd met een Japanse.
Auteur

2 reacties op “Tokyo Ramen Iki

Amy

Na het lezen van deze ervaring ben ik er ook eens gaan lunchen. Het waren heerlijke ramen met erg malse kip. Voelde alsof ik weer even in Japan was, aanrader.

Wouter

Leuk om te horen Amy :). Bedankt voor je reactie!

Gr. Wouter

Geef een reactie