Authentieke Japanse recepten

Authentieke Japanse recepten

De Japanse keuken is enorm uitgebreid. Deze authentieke Japanse recepten zijn eenvoudig zelf thuis te maken met ingrediënten uit de Nederlandse supermarkt.

Buta no shoga-yaki

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Vandaag een recept voor varkensvlees met gember.

Karaage

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.

Niku-miso

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn er dol op, maar doen er graag iets extra bij. Niku-miso is een topping voor noedels of rijst.

Tamagoyaki

Tamagoyaki is een licht zoet opgerold omelet, Japanse stijl. Omdat we het omelet tijdens het bakken beetje bij beetje oprollen blijft de binnenkant luchtig.

Temaki sushi

Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Vier jouw feest met temaki sushi.

Yaki-gyoza

De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dim-sum.

Yakisoba

In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba.