Buta no shoga-yaki

Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Gelukkig is er in Nederland ook varkensvlees te koop, dus kan ook jij dit Japanse gerecht maken. Ik heb bij iedere stap een foto gezet zodat je kunt zien wat je moet doen.

Voorbereiding
10 minuten

Koken
20 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
459

Ingrediënten


  • 350 gram varkensvlees
  • ui
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 eetlepel sojasaus online verkrijgbaar
  • 1 eetlepel Japanse sake of witte wijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mirin
  • 1 theelepel gemberpuree

Bereiding


Stap 1

Snij het varkensvlees en maak in elk lapje aan allebei de kanten een ruit, zoals op de foto. Doe wat zout op het vlees.

Stap 2

Snij de ui.

Stap 3

Maak de saus. Mix de sojasaus, sake, suiker, mirin en gemberpuree in een kommetje.

Stap 4

Bedek het vlees met aardappelzetmeel.

Stap 5

Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten.

Stap 6

Haal het vlees uit de pan als het licht gebakken is en leg het op een bordje. Doe ui in de pan en bak ze tot ze bruin worden. Voeg het vlees en gemengde saus toe en roerbak nog een beetje.

Stap 7

Serveer met rijst of salade. Eetsmakelijk!