Reizen in Japan

Regiogidsen
De 9 regio’s van Japan
Regiokaart Tohoku

Tohoku regiogids

Tohoku, de noordelijkste regio van het hoofdeiland Honshu, bestaat uit 6 prefecturen. De regio is relatief landelijk vergeleken met de massale bevolkingsdichtheid van het aangrezende Kanto. Bezoekers komen dan ook naar deze regio voor de rust en de natuur.

Regiokaart Chubu

Chubu regiogids

Chubu is de centrale regio van Japan. De belangrijkste stad in deze regio is de grote haven- en industriestad Nagoya in het westen. In het oosten van de regio, tegen de grens met Kanto aan, ligt Mount Fuji. In totaal telt Chubu 9 prefecturen. De 3 prefecturen aan de Japanse Zee (Fukui, Ishikawa en Toyama) worden ook wel Hokuriku sub-regio…

Regiokaart Kansai

Kansai regiogids

Kansai is de informele naam van de regio die eigenlijk Kinki heet. Het is de westelijke tegenhanger van Kanto en betekent “ten westen van Kan”. De regio bestaat uit 8 prefecturen verspreid over de Kinki Vlakte. Eeuwen lang was dit het culturele en politieke centrum van Japan. Voordat Tokyo hoofdstad van Japan werd, heeft de hoofdstad altijd in Kansai gelegen.

Regiokaart Shikoku

Shikoku regiogids

Het eiland Shikoku, letterlijk “Vier Landen”, bestaat uit vier prefecturen. Het eiland ligt ten zuiden van de westelijke regio Chugoku op het hoofdeiland Honshu. Veel inwoners van het drukke vasteland vieren vakantie op Shikoku.

Regiokaart Okinawa

Okinawa regiogids

De archipel van Okinawa wordt gevormd door een groep tropische eilanden halverwege Japan en Taiwan. Van 1429 tot 1879 werden de eilanden geregeerd door de koningen van Ryukyu. Het Ryukyu Koninkrijk lag toevallig op de handelsroute tussen het zuid oosten van Azië en Japan, waardoor de eilanden al snel welvarend werden.

Themagidsen
Duik dieper in specifieke onderwerpen
Sumo

Sumoworstelen

De typisch Japanse sport waarin zwaarlijvige worstelaars in korte onderlingen wedstrijden hun krachten meten.

Openbaar vervoer
Reis door Japan met het openbaar vervoer
Reizen per bus

Reizen per bus

Japan heeft een uitstekend netwerk van langeafstandsbussen. Vaak is de bus het goedkoopste optie om van A naar B te komen.

Reizen per Shinkansen

Reizen per Shinkansen

De Shinkansen hogesnelheidstreinen spring met hun aerodynamische vorm direct in het oog. Je reist er razend snel mee door heel Japan.

Reizen per trein

Reizen per trein

Er ligt zo’n 27.000 kilometer spoor in Japan. Geen wonder dus dat de trein het belangrijkste vervoersmiddel is voor reizigers en forenzen.

Blog
Bestemming Japan