Reizen in Japan

Japan is een prachtig land en een uitstekende reisbestemming. De Japanse cultuur is meer dan duizend jaar oud. Een cultuur van respect en balans. Reizen in Japan is een ontdekkingsreis langs eeuwenoude tempels in balans met een moderne samenleving.

Regiogidsen

Japan is onderverdeeld in 9 regio’s. De twee belangrijksten hiervan zijn Kanto, de regio rond Tokyo, en Kansai, de regio rond Kyoto en Osaka. Wij hebben per stad een reisgids voor je geschreven en die reisgidsen per regio bij elkaar gebundeld in regiogidsen. Hieronder vindt je de regiogidsen in volgorde van noord naar zuid:

Hokkaido

Hokkaido regiogids

Hokkaido is het op een na grootste van de vier grote eilanden van Japan en een prachtige plek om van de natuur te genieten.

Tohoku

Tohoku regiogids

Tohoku, de noordelijkste regio van het hoofdeiland Honshu, bestaat uit 6 prefecturen. Bezoekers komen vooral naar deze regio voor de rust en de natuur.

Kanto

Kanto regiogids

De Kanto regio is het grootste relatief vlakke gebied van Japan en enorm dicht bevolkt. De twee grootste steden van Japan, Tokyo en Yokohama, liggen hier.

Chubu

Chubu regiogids

Chubu is de centrale regio van Japan. De belangrijkste stad in deze regio is Nagoya in het westen. In het oosten van de regio ligt Mount Fuji.

Kansai

Kansai regiogids

De regio Kansai ligt ongeveer in het midden van Japan. Hier vind je grote steden zoals Osaka, Kyoto en Nara.

Chugoku

Chugoku regiogids

De regio Chugoku, letterlijk “Centraal Land”, vormt het westen van het hoofdeiland Honshu. Vooral het noorden van de regio is nog onontdekt door toeristen.

Shikoku

Shikoku regiogids

Het eiland Shikoku ligt ten zuiden van de westelijke regio Chugoku op het hoofdeiland Honshu. Veel inwoners van het drukke vasteland vieren vakantie op Shikoku.

Kyushu

Kyushu regiogids

Kyushu is het 3de eiland van Japan. Veel reizigers komen niet verder dan Fukuoka in het noorden, maar verder zuidelijk is er veel meer te ontdekken.

Okinawa

Okinawa regiogids

De archipel van Okinawa wordt gevormd door een groep tropische eilanden halverwege Japan en Taiwan. Hier vind je onder andere de mooiste stranden van Japan.

Themagidsen

Niet alle onderwerpen over reizen in Japan zijn te vangen onder een regio of lokale reisgids. Voor deze onderwerpen hebben we een aantal themagidsen voor je samengesteld:

Internet in Japan

Internet op reis

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer indenken zonder internet verbinding. In deze themagids lees je alles over internet tijdens je Japan reis.

Sumo

Sumoworstelen

De typisch Japanse sport waarin zwaarlijvige worstelaars in korte onderlingen wedstrijden hun krachten meten.

Openbaar vervoer

Voor het reizen in Japan ben je waarschijnlijk voor een groot deel afhankelijk van het openbaar vervoer. We hebben per vervoerstype een gids voor je samengesteld:

Reizen per bus

Reizen per bus

Japan heeft een uitstekend netwerk van langeafstandsbussen. Vaak is de bus het goedkoopste optie om van A naar B te komen.

Reizen per Shinkansen

Reizen per Shinkansen

De Shinkansen hogesnelheidstreinen spring met hun aerodynamische vorm direct in het oog. Je reist er razend snel mee door heel Japan.

Reizen per trein

Reizen per trein

Er ligt zo’n 27.000 kilometer spoor in Japan. Geen wonder dus dat de trein het belangrijkste vervoersmiddel is voor reizigers en forenzen.

Bestemming Japan
Hostel

10 leuke hostels in Tokyo

Je kunt in Japan prima terecht als je reisbudget wat krapper is. Dit zijn 10 leuke hostels in Tokyo waar je heel betaalbaar kunt overnachten.

Pocket WiFi

Pocket WiFi huren in Japan

Om tijdens je reis door Japan verbonden te blijven met internet kun je een lokale simkaart kopen, maar je kunt ook een Pocket WiFi huren.