Auto huren in Japan

De beste manier om in je eigen tempo Japan te ontdekken is met een auto. Een auto huren is makkelijk. Autorijden in Japan is prima te doen als je gewend bent aan het Nederlandse verkeersbeeld.

Het wegennet is uitstekend onderhouden en zeer uitgebreid. De meeste Japanners zijn in het verkeer net zo vriendelijk als elders. Alleen zul je moeten wennen aan het links rijden.

Om een auto te mogen besturen in Japan heb je een Internationaal Rijbewijs nodig. Bovendien zijn er een aantal verkeersregels net even anders dan in Nederland. Zo moet je in Japan stoppen voor je een spoorwegovergang oversteekt. Lees meer over autorijden in Japan lees je.

Boek een huurauto

Een aantal grote internationale verhuurbedrijven zijn ook in Japan actief. Grote automerken als Toyota en Nissan hebben ook eigen verhuur locaties. Huur een auto in Japan via een van de volgende websites voor de grootste keuze en het ruimste aanbod.

ToCoo! Car Rental

ToCoo! Car Rental

Zonder twijfel de beste keuze voor het huren van een auto in Japan. ToCoo! Car Rental is een Japans bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van een zo groot mogelijke keuze. Deze site heeft een directe verbinding met vrijwel alle verhuurders in Japan.

Rentalcars.com

Rentalcars.com

Een van de grootste internationale boeking websites voor huurauto’s is Rentalcars.com. Als grote internationale speler heeft deze website verbinding met vrijwel alle grote autoverhuurders. In Japan heeft deze site bovendien verbinding met een behoorlijke hoeveelheid lokale verhuurders.

Route suggesties

Hieronder vind je een aantal route suggesties langs toffe spots die met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar zijn. Klik op de route om Google Maps te openen.

Veelgestelde vragen

Mag ik met mijn Nederlandse rijbewijs een auto besturen in Japan?”

Jazeker! Je Nederlandse rijbewijs is ook geldig in Japan. Het enige wat je nodig hebt is een internationaal rijbewijs, wat fungeert als een vertaling. Het internationaal rijbewijs is voor minder dan EUR 20 te koop bij de winkels van de ANWB.

Aan welke kant van de weg rijdt het verkeer in Japan?”

In Japan rijdt het verkeer links en zit het stuur aan de rechter kant van de auto. Hetzelfde dus als in Engeland en het tegenovergestelde van Nederland. Dat is een paar kilometer wennen, maar is snel gewoon.

Hoe is het verkeersbeeld in Japan?”

Niet heel anders dan in Nederland. Het verkeer is heel geordend en houdt zich netjes aan de regels.

Gerelateerde berichten

Camper huren in Japan

Denk je bij een reis naar Japan aan een rondreis per camper? Niet? Japan is bij uitstek geschikt om per camper te verkennen.

Tolwegen in Japan

Ga je in Japan met een auto de weg op, houd er dan rekening mee dat vrijwel alle snelwegen tolwegen zijn. Hier lees je wat je kunt verwachten qua kosten.