Chubu

Chubu is de centrale regio van Japan. De belangrijkste stad in deze regio is de grote haven- en industriestad Nagoya in het westen. In het oosten van de regio, tegen de grens met Kanto aan, ligt Mount Fuji.

In totaal telt Chubu 9 prefecturen. De 3 prefecturen aan de Japanse Zee (Fukui, Ishikawa en Toyama) worden ook wel Hokuriku sub-regio genoemd. De zuidelijke 3 prefecturen (Aichi, Shizuoka en Gifu) vormen samen de sub-regio Tokai. Tot slot de 3 berg-prefecturen Nagano, Niigata en Yamanishi heten samen Koshinetsu.

Chubu reisgidsen


Fujikawaguchiko

In het gebied rond Fujikawaguchiko liggen vijf prachtige meren. Het uitzicht op Mount Fuji vanaf dit gebied is iconisch.

Kanazawa

Kanazawa ligt knus tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen en heeft veel te bieden aan reizigers. Je vindt er prachtige historische plekken musea.

Kiso Vallei

Vroeger liep de Nakasendo postweg tussen Tokyo en Kyoto door de Kiso Vallei. Een aantal nederzetting zijn bewaard gebleven.

Takayama

De kleine stad Takayama ligt in de bergen van de prefectuur Gifu, in centraal Japan. De geschiedenis van de stad gaat zo’n 2.000 jaar terug.