Fujikawaguchiko reisgids

Fujikawaguchiko, het gebied rond de vijf meren aan de voet van Mt. Fuji, staat ook bekend als Fujigoko of Fuji Five Lakes regio. Het gebied ligt ten noorden van Mt. Fuji op 1.000 meter boven zeeniveau. De naam Fuji Five Lakes komt van de vijf meren in Fujikawaguchiko: Kawaguchiko, Saiko, Yamanakako, Shojiko en Motosuko. Dit is een van de mooiste plekken om je te vergapen aan Mt. Fuji en een goede uitvalsbasis voor het beklimmen van de berg.

Fujikawaguchiko is een resort gebied met wandelen, skiën, vissen en kamperen slechts een greep uit het aanbod aan buiten activiteiten. Een Japans resort zou niets zijn zonder warmwater bronnen, dus er is keuze te over op het gebied van onsen. Het attractiepark Fuji Q Highland is een van de populairste pretparken van Japan met name vanwege de fantastische achtbanen.

Te zien in Fujikawaguchiko

Chureito Pagode

De Chureito Pagode is een bekend gezicht voor veel Japanners. De pagode is gebouwd halverwege de berg Arakura met uitzicht op de stad Fujiyoshida in het Fuji Five Lakes district en in de verte Mt. Fuji. Onderdeel van de Arakura Fujisengen Jinja, een Shinto heiligdom gewijd aan de berg, de Chureito Pagode ligt 400 traptreden de berg op van de rest van de gebouwen. In 1963 werd de pagode toegevoegd aan het complex als vredesmonument.

Met name in de lente, als de roze gloed van de sakura over Japan trekt, en in de herfst, wanneer de bladeren rood kleuren, is het uitzicht vanaf de Chureito Pagode adembenemend. Door de ligging en het uitzicht op Mt. Fuji is deze plek ook erg populair onder fotografen. Een shot met Mt. Fuji en de pagode (zie bovenaan deze pagina) is een van de stereotypische beelden van Japan.

Fuji-Q Highland

Wat is er nou leuker dan een attractiepark met spectaculaire achtbanen? Een attractiepark met spectaculaire achtbanen aan de voet van Mt. Fuji. Fuji-Q Highland is dit park, een van de meest populaire attractieparken van Japan.

Fuji-Q Highland probeert voorop te lopen op het gebied van spannende anime-thema attracties en recordbrekende achtbanen. Zo vind je hier Takabisha, ’s werelds steilste achtbaan met een afdaling van 121 graden. De Eejanaika achtbaan gaat maar liefst 14 keer over de kop, ook een wereldrecord. Ook een van de snelste en de voormalige hoogste achtbanen ter wereld vind je in Fuji-Q Highland.

Net buiten de ingang van het park staat Highland Resort Hotel & Spa, het officiële hotel van Fuji-Q Highland. Exclusief voor hotelgasten is er vroege toegang tot het attractiepark en gratis toegang tot het Fujiyama Museum en Fujiyama Onsen.