Kanazawa reisgids

Tijdens de Edoperiode (1603 – 1868) was Kanazawa de zetel van de Maeda familie. Na de Tokugawa familie die vanuit Edo (tegenwoordig Tokyo) Japan regeerden waren de Maeda de machtigste familie in Japan. Dat werd in die tijd gemeten naar grondbezit en rijstproductie. Zo kwam het dat Kanazawa een culturele stad werd vergelijkbaar met Edo en Kyoto.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Kanazawa gespaard gebleven van bombardementen, waardoor een aantal van de historische wijken goed bewaard gebleven zijn. De stad ligt knus tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen en heeft veel te bieden aan reizigers. Je vindt er prachtige historische plekken en hoogstaande musea. Het hoogtepunt van Kanazawa zijn echter de tuinen van Kenroku-en. Deze worden gezien als de mooisten van de “3 Grote Tuinen van Japan”.

Openbaar vervoer

Kanazawa heeft een rechtstreekse Shinkansen verbinding met Tokyo via de Hokuriku Shinkansen lijn. De trip vanaf de hoofdstad duurt ruim 2,5 uur en is gratis als je in het bezit bent van een Japan Rail Pass. Heb je geen Japan Rail Pass, dan is de bus de goedkoopste optie.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

Kanazawa Station is niet echt centraal gelegen in het centrum. Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen binnen een straal van 2 kilometer rond het Kasteel Kanazawa en Kenroku-en. Om van het station in dit gebied te komen is de bus het handigste vervoersmiddel. Een uitgebreid busnetwerk verbindt alle attracties met elkaar en met het station. Als bezoeker van Kanazawa heb je waarschijnlijk genoeg aan deze lijnen:

Met een dagpas reis je onbeperkt met deze twee toeristische bussen en alle andere bussen in het centrum.

Overnachten in Kanazawa

Kenrokumachi

Bezoek je Kanazawa voor de eerste keer, kies dan een hotel in de wijk Kenrokumachi. Hier zit je lekker centraal en in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Higashi Chaya

De wijk Higashi Chaya is het oude uitgaansgebied van de stad vergelijkbaar met de wijk Gion in Kyoto. Net als in Gion zou je hier zomaar een geisha tegen kunnen komen op straat.

Nagamachi

Deze kleine wijk ligt aan de voet van Kasteel Kanazawa. Vroeger verbleven de samoerai hier met hun families. De sfeer van die tijd proef je nog steeds een beetje als je hier rond loopt.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kanazawa. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kanazawa.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Kanazawa
Higashi Chaya

Higashi Chayagai

De wijk Higashi Chayagai is het grootste geisha district van de stad Kanazawa. Ervaar deze traditionele vorm van entertainment.

Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa was eeuwenlang de zetel van de Maeda familie, één van de meest invloedrijke families uit de geschiedenis van Japan.

Kenroku-en

Kenroku-en

De tuinen van Kenroku-en, vlak naast Kasteel Kanazawa, behoren tot de drie mooiste tuinen van Japan.

Ninja Tempel

Ninja Tempel

Deze tempel in Kanazawa officieel niets te maken heeft met ninja’s. De bijnaam komt van de vele geheime deuren in het gebouw.

Gerelateerde berichten

Straatje in de regen

10 mooiste stadjes van Japan

De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooisten.

Kiyomizu-dera

10 historische plekken in Japan

Het barst in Japan van de cultuur en historie. Hier 5 historische plekken die op ieder reisschema horen en 5 minder bekende plekken als je wat anders wilt.