Matsumoto reisgids

Hoog in de Japanse Alpen ligt Matsumoto, de tweede stad van de prefectuur Nagano. De stad is met name bekend vanwege het prachtige Kasteel Matsumoto, een van de 12 originele kastelen van Japan. De locatie maakt de stad ook bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor het verkennen van de Japanse Alpen. De hoogste bergtop binnen de gemeente in de 3.190 meter hoge Mount Hotakadake. Ten zuiden van de stad begint de Kiso Vallei.

Openbaar vervoer

Matsumoto is uitstekend bereikbaar per trein. Vanaf Shinjuku Station in Tokyo rijdt de limited express Azusa in ongeveer 2,5 uur naar Matsumoto Station. Ook kun je de Shinkansen nemen via Nagano en daar overstappen op de limited express Shinano. Ook dan ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Op beide routes kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. Ook kun je kiezen voor de bus. Vanuit een aantal grote steden rijden rechtstreekse bussen naar Matsumoto.

De stad zelf is compact en prima te verkennen te voet. Je kunt ook gebruik maken van een gratis leenfiets die op verschillende locaties in de stad staan. Op deze site (Engelse info onderaan de pagina) staan de locaties waar de leenfietsen te vinden zijn. Laat je je liever rijden, kies dan voor de bus.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

De “Town Sneaker” service verzorgt vier buslijnen door het centrum van Matsumoto waarmee je bij alle bezienswaardigheden kunt komen. Alle lijnen vertrekken vanaf het station en rijden ieder in een windrichting. Een enkele rit kost ¥ 200 en voor ¥ 500 koop je een dagpas waarmee je onbeperkt gebruik maakt van alle “Town Sneaker” bussen.

Overnachten in Matsumoto

In Matsumoto heb je een ruime keuze uit slaapplaatsen. Kies je voor een westers hotel of liever een traditioneel Japanse ryokan?

Centrum

De hoofdweg met nummer 143 is de belangrijkste verkeersader van de stad. Het gebied ten oosten van Matsumoto Station en ten noorden van weg nummer 143 is het leukste om te verblijven. Hier heb je een ruime keuze uit voornamelijk westerse-stijl hotels en een heleboel leuke eettentjes en een levendige sfeer.

Asama Onsen

Rond het kuuroord Asama Onsen, ten noord-oosten van het centrum heb je meer keuze als je op zoek bent naar de traditioneel Japanse gastvrijheid van een ryokan. Hier slaap je op een futon en ontspan je in een onsen warmwaterbron.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsumoto. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsumoto.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Matsumoto
Daio Wasabi Boerderij

Daio Wasabi Boerderij

De Daio Wasabi Boerderij buiten Matsumoto is een van de grootste producenten van wasabi in Japan en een populaire bestemming voor toeristen.

Japan Ukiyo-e Museum

Japan Ukiyo-e Museum

Het Japan Ukiyo-e Museum beheert een collectie van meer dan 100.000 traditioneel Japanse ukiyo-e houtsnee prenten.

Kasteel Matsumoto

Kasteel Matsumoto

Het kasteel van Matsumoto is een van de 12 originele kastelen van Japan en Nationaal Erfgoed. De unieke zwarte muren geven het kasteel allure.

Nakamachi-dori

Nakamachi-dori

In de wijk rond Nakamachi-dori woonden vroeger de rijke kooplui van de stad. De oude woningen en pakhuizen hier zijn goed bewaard gebleven.

Gerelateerde berichten