Nagoya reisgids

Nagoya is de grootste stad in Chubu, zeg maar de regio centraal Japan. Bovendien is het de vierde stad van het land na TokyoYokohama en OsakaNagoya is een van de belangrijkste economische regio’s van Japan met is de thuisbasis van onder andere Toyota, Honda en Mitsubishi.

De fabrieken van deze drie grote auto bouwers waren tijdens de Tweede Wereld Oorlog doelwit van veel bombardementen die een groot gedeelte van de stad met de grond gelijk gemaakt hebben. Dat verklaard meteen waarom Nagoya geen topbestemming is voor toeristen. Er is daar een vergelijking te trekken met bijvoorbeeld Rotterdam. Er zijn echter best wel wat redenen om ook in Nagoya eens uit de Shinkansen te stappen.

Een groot gedeelte van de stad is naoorlogse bouw met brede rechte lanen die de stad verdelen in nette ruiten. Nagoya heeft geen buurten met charmante steegjes waar je uren doorheen kunt dwalen, zoals je die bijvoorbeeld vindt in Osaka. Daarentegen kun je in Nagoya prima shoppen en is ook het nachtleven verrassend bruisend.

Te zien in Nagoya

Kasteel Nagoya

Het kasteel van Nagoya werd gebouwd tijdens de Edoperiode als een van de drie kastelen van de heersende Tokugawa familie. Het was een van de grootste kastelen van Japan. De nederzetting rond het kasteel is uitgegroeid tot de vierde stad van Japan. Tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel vrijwel volledig verwoest. Het hoofdgebouw…

SCMAGLEV & Railway Park

Als je van treinen houdt zit je in Japan goed. Naast de geprivatiseerde nationale spoorwegen die onder de JR Group vallen zijn er tientallen particuliere spoorbedrijven. En al die operators hebben ieder hun eigen karakteristieke treinstellen. Er zijn honderden, wellicht duizenden verschillende types die door de liefhebbers lustig gefotografeerd worden. De crème-de-la-crème van de Japanse…